Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kavalkád

    aktív tag

    válasz liszi70 #56604 üzenetére

    > Végigmentél a vásárlási folyamaton? Az a PayPal ott nem kamu?

    végig, nem kamu, de az email cím az valami ingyenesen regisztrált, automatikusan generált volt, de ettől még létező.

    > Mert akárkivel nem szerződik a paypal...

    nos ez így elég érdekes megfogalmazás. egyrészt szinte bárkinek lehet PP accountja (ez már egy szerződésnek minősül), nem kell hogy az ember "valaki" legyen, és ezáltal fogadhat is pénzt, másrészt kereskedői accountot sem volt túl bonyolult nyitni rajta annó amikor még ilyenekkel foglalkoztam, nekem is volt, sőt az ebay-en kereskedők többségének van/volt, anélkül, hogy céget kellene mögé alapítani.

    > ... és az egész rendszer arra lett kitalálva, hogy az ilyen csalásoktól védve legyen a vásárló

    nem, a PP egy online bank, arra lett kitalálva. nyilván védik az ügyfeleiket, ezért ha azok károsulnak akkor jóváírják az összeget, de ez persze függ a fizetés módjától is, nem tudom manapság hogy van, de régebben a PP-n kerestül is lehetett fizetni bank/hitelkártyával, olyankor a kártya kibocsátója fedezi a veszteséget, viszont ilyenkor - csakúgy mint a gépjármű kötelező felelőségbiztosításban - van önrész, ami országonként eltérő összeg lehet + ettől a kártya kibocsájtója is eltérhet az ügyfél javára. legutolsó infóm (nem mai, kb 8-9 éves) Angliában a hitelkártya csalások esetében a kártya tulajdonos 100 fontig felelős, a többit megtéríti a kártyakibocsátója, HA jogos a kárigény. és akkor megamlítem azt is, hogy bizonyos kárösszeg alatt nem indul nyomozás sem.

    szóval nem olyen egyszerű a történet, hogy hurrá PayPal, akkor védve vagyok, de gondolom ezzel mindenki tisztában van amikor bank/hitelkártyát igényel, PP számlát nyit, stb, hiszen mindenhol ott vannak az általános szerződési feltételek, ahol minden részletesen le van írva és mivel mindenki felelősen viselkedik a saját pénzügyeiben, ezt nyilván el is olvassa és nem internetes fórumokon, üzeltkötő meg a szomszéd elmondása alapján tájékozódik egy pénzügyi temékkel kapcsolatos biztonságról :)

    szóval mielőtt bárki a Kun-mediátor, Questor és hasonló pénzügyi károsultak csoportját bővítené, javaslom hiteles forrásból tájékozódjon (ÁSZF, akkor is ha fáj elolvasni/megérteni sok-sok oldalnyi szöveget), hogy milyen védelmez élvez egy-egy pénzügyi szolgáltatás területén, ez a felelős pénzügyi magatartás, és lássuk be nem várható el mástól jogosan, hogy védje a pénzünket, ha mi magunk sem tesszük azt.

    akinek meg elég annyi, hogy "a PayPal majd megvéd mindentől is, a szomszéd mondta" az meg rendeljen nyugodtan 72 fontért 100 darab felsőmaró asztalt, nem lesz gond...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák