Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz tomci #51399 üzenetére

    MIvel gérvágót is emlegettél, gondolom nem hosszában hanem keresztben akarod elvágni. Hány vágás lenne? Egy és csak egy esélyed van? EPMD módszere talán a legbiztosabb, bár a körbevágásra ügyelni kell, az tényleg mindenfelé derékszög legyen (amúgy a gerenda az? minden oldala minden oldalával derékszögben van?) És itána ami középen a kézi átvágás megmarad, kézi gyaluval vagy csiszolással eltünteted. Ez tán a legbniztosab bés leggyorsabb módszer - ha megvan már a kézi körfűrész .

    De ha nem 100 vágásod van, hanem csak egy ... én is inkább egy sima kézi fűrészes megoldásrea szavaznék, ha csak ezért vennéd meg a kézi körfűrészt .. utána ki fogod használni?

    Nem olyan bonyolult azt elvágni, ha pontosan körberajzolod és JÓL vágod. Nem lapjánál kezded hanem a sarkoknál, 145 fokban elkezdve a vágást. A vonalat követve, mind a 4 sarkot így megkezded és bevágod lapközépig. A maradékot meg már lapjáról indítod, és az addigi vágások megvezetik a fűrészlapot. Én így csinálnám, de a profik majd kijavítanak ha van jobb módszer.

    Ami nekem kézi fűrészben nagyon bejött, harapja az anyagot igen hatékonyan és még szépen is, az ez a Stanley FatMAX fűrész. Egyszer egy nagyobb (kb 23 cm átmérőjű) vörösfenyő rönkből kellett egy korong valakinek, láncfűrész nyesta, nagy szalagfűrész nyesta ... hát ezzel vágtam le.

    Tibivel most csak azért nem értek egyet japánfűrész ügyben, mert azzal azért igen, lehet szépen haladni .. csak éppen előtte meg kell tanulni vele vágni. Kezdők igen gyakran törik, én még csak azért nem, mert tán szerencsém volt. Nem biztos hogy egy 14 centi vastag gerendán gyakorlatoznék (van gyakorlóanyagod? akkor igen ...) Azzal viszont egyetértek, egy JÓ japánfűrész nagyon jól tud szolgálni.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák