Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz liszi70 #51096 üzenetére

    Nem annyira. Ma már "programozni" sokat nem kell egy hobbiszintű CNC-t. A G-kódot előállítja sok-sok segédprogram, vagy maga a tervezőproram.

    Ami igazán időigényes ebben, az a modell megtervezése. Bár nyilván ez is gyakrolat kérdése. Nekem van egy kis CNC-m, gyakorlatom (még) nem sok. Meg megfelelő marószáram sincs (még, úton vannak UK-ből). Gyakorlásra, kisebb cuccok kimarására azért egész használható a cucc. Egyelőre csak a hozzáadott V bitek vannak, meg némely Dremel szár is jó bele.

    Amúgy azt vágjátok, hogy 3D nyomtatott a cucc? Itt van részletezve (razor jól ráhibázott, léptetőmotor a lelke).

    https://cults3d.com/en/3d-model/fashion/gyro-winder-watch-winder-remontoir-montre
    Ahogy nézem kemény 1.68 EUR-ért :Y letölthető a 3D modell. Na ha ennyiért, én neki nem állnék megtervezni. Kifizetem, letöltöm, CNC-ben meg kimarom. Kb én így csinálnám.

    Nekem az a gyanúm, még Adafruit -tel is meg lehetne hajtani, az meg nem sokkal nagyobb mint egy régi SIM kártya.

    Kavalkáddal abban nem feltétlen értek egyet, hogy a rétegelt lemez is jó. Sztem ilyen vékony, finom vezetésű testeknél egyszerűen szétperegne. Persze ki lehet próbálni, az nem kerül semmibe :) , de biztos kevesebbe, mint egy egzóta fadarab.

    Justvigeup: Én ha fából csinálnám mindenképpen valami trópusi egzótát választanék. Aminek minél homogénebb a szerkezete, kevés évgyűrűje van, stb. Zatikban lehet is kisebb darabokat kapni, választék az van bőven.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák