Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz kapu2006 #50329 üzenetére

    Tekintettel arra, hogy nem egy kész tárgyat kell szeretnünk vagy nemszeretnünk, ami ugyebár eső után köpönyeg lenne, így én is elmondom a "szerintemet". :)

    Választás kérdése, hogy milyen vastag anyagból dolgozzon az ember. A feladatot ellátja egy collos deszkából készült polc is, de aki 4cm-es anyagból szeretné, az annyit jelent, hogy ha van elegendő tér, akkor a végeredmény nagyon stabil, nagyvonalú megoldás lesz. Furcsa módon ez a nagyvonalúság akkor fog érvényesülni ha a polcok nem lesznek roskadásig telepakolva könyvvel, hanem marad bennük "luft" bőven.

    Az én személyes tapasztalatom az, hogy ha kicsit is a praktikum oldaláról közelítünk, akkor érdemes kerülni a nagy, egy darabból készült bútorokat. Aki úgymond beépített bútorként kívánja kezelni, tehát ha költözik, akkor otthagyja, ha pedig szeretné átrendezni a lakást, akkor hajlandó megválni tőle, akkor legyen egy darabból. Minden más esetben jobb és praktikusabb a több kisebb darabból álló bútor.

    Én szerencsésebb megoldásnak gondolnám kapu2006 kétdarabos megoldását, maradva a kétcollos megoldásnál. Megjegyzem a bútor akkor fog szépen mutatni ha a fal egyenes! Két és fél méter - elég sokkíváncsi vagyok hogy felfekszik-e szépen a bútor a falra, ha igen, akkor pirospont a kőművesnek.

    Tekintettel arra, hogy ez azért egy komoly súlyú bútor lesz, így a függesztést tessék majd alaposan és jól megcsinálni! Nem igazán megnyugtató egy ilyen faliszekrény alatt aludni, ha leszakad, akkor az halálos lehet.
    A 30cm-es mélység akkor is elég ha valaki képzőművészeti albumokat gyűjt.
    Viszont ilyen széles anyagot egy deszkából készíteni az elég csücskös. Húrvágású anyagból biztosan nem csinálnám.

Új hozzászólás Aktív témák