Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz MrThompsoN #46011 üzenetére

    "de egyelőre nem találtam olyan eszközt, ami elég pontos lenne mintának."

    Pitagorasz tétele? :) A "3-4-5"? Az elég pontos és bizonyított. De tényleg, rákeresve ki hogyan csinál magának derékszöget, sok helyen említik ezt meg az egyiptomiakat, akik valahogy csak felhúzták a piramisokat, mindenféle Starrett meg Mitutoyo derékszögek nélkül. Bár páran azt is mondják, hogy nagy űrhajón jött zöld emberkék segítették őket, de van akik szerint meg lapos a föld.

    Szóval egy a baj ezeknek a derékszögeknek a derékszögével, hogy olyanok mint a mesében: hol vannak, hol nincsenek. Majdnem elkezdtem írni, hogy inkább csináld azt hogy veszel kétdolcsiért egy kínait és csiszolgasd ha kell, de időközben látom Soká kolléga megelőzött. Részemről +1 annak, amit írt.

    De ha konrét fémtalpas "lakatos" derékszögre keresel véleményt: nekem van egy SOLA márkájú talpasom. Az átfordítós-vonalkázós teszt szerint derékszög, meg egy Starrett kombit mellétéve, akkor is. Itt írkáltam róla, kicsit átlinkelve az indexes fórumrra.

    És akkor most olvasd el ThyeBy véleményét róla.

    Na most akkor mi van ...? Kinek higyj (mindkettőnknek), de ha mindkettőnknek akkor meg ... megint visszajutunk a meséhez. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy derékszög....

    Visszaolvasva a linkemre, láthatod hogy ott egy Stanley kombiderékszög miatt kezdtem el tesztelgetni, amivel is nekem nem volt bajom, egy másik fórumtársnak meg a 300 mm-es szárhosszon több mm (!) eltérést mutatott. És neki nem volt kedve reszelgetni, mint azt több yt-os videó alapján megtehette vola - inkább visszaküldte 14 napon belül, pénvisszafizetéssel. Most akkor megint mi van .. és ez egy "sztenli" amiben egyre kevésbé lehet már hinni, az ilyen esetek miatt.

    Mindezt csak azért írtam le, hogy ha találsz is itt olyan fórumtársat, aki vett ettől a kicsi litván családi startup cégtől egy méd in júeszé derékszöget ("We are a small family startup who had trouble finding Speed Squares in the Baltics. We believe in ethical business" - szívszorító történet), és az mondjuk pontos is volt -> már az sem garantált hogy a te példányod is az lesz. Szomorú, de ez van :(

    Szerk: Na addig íráltam míg Soká megint beelőzőtt. Soká, a derékszög mint téma (I)szerintem (/I)nem offtopik, még ha talpas és fém ("lakatos") is :)

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák