Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    aktív tag

    válasz thyeby #45083 üzenetére

    Az első mondatodat már sokszor sok helyen én is elsütöttem. Különösen az arcoskönyön kérdezik meg sokan: melyik jobb márka: x vagy y? Van aki dicsekszik vele, hogy csak z-t vesz, mert az a legjobb. Ez nem igaz.

    Ha már szóba hoztad: ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy a GEX150-re "rábeszélt", ma is nyektettem vagy 2 órát, és nem bizsereg a kezem azóta sem. Arról nem beszélve, hogy mennyivel haladósabb a munka vele, mint az elődjével. Viszont a (kék) Bosch dekopírom szerintem igen jó gép. Lehet, hogy csak azért mondom, mert nincs összehasonlítási alapom, no meg ez egy régi használt gép. Máris bizonyítja, amit ezekről a régi gépekről mondtál: 15.000-ért vettem, de amíg nem esik szét, nem veszek másikat. Olyan finoman lehet vele dolgozni, mint egy kis varrógéppel. A legalább 30 éves Lamellómat sem fogom sosem lecserélni, amíg él. Meg szerintem a 400€-s Kity sem volt rossz vétel.

    Mindenkinek azt tanácsolom, olvasson sokat, és vásárlás előtt. Abba a bizonyos metibo gérvágóba veled együtt dőltünk bele. Sajnos akkor kezdtem utánanézni, hogy hogyan is lehetne ezt feljavítani, amikor már megvettem, és használni akartam. Addig azt hittem, jó gépet vettem. Aztán az első vélemény az volt róla, amit találtam, hogy "tört volna el a lábam, mikor érte mentem". Valamelyik helyi klasszikus követte el, ki lehetett vajon? :)) Ha ezt 5 nappal korábban elolvasom, egy csomó bosszúságtól, no meg némi pénzszórástól kíméltem volna meg magam.
    Aztán a sok olvasás, kérdezősködés (ilyen helyeken) után lehet levonni a tanulságot, és megvenni valamit, ami a legkisebb kompromisszummal jár. Tökéleteset úgyis nagyon nehéz vásárolni.

    A kereskedőkről írt véleményed sem mindig igaz, szerencsére, nem csak Jocóra. :) Egy helyre járok sok-sok éve, és volt már amiről lebeszéltek, volt amire rá, de mindig elmondták, miért. Hallgatok rájuk általában, és még sosem csalódtam. Meg aztán már jobb árakat is kapok. Ilyen drága dolgokat nem barkácsáruházban kell vásárolni, ahol az eladó csak az áru színét ismeri fel.

    Még annyit, hogy a boltban szervizelnek is, van tapasztalatuk ilyen téren is. Ez talán még többet jelent, mint az eladás. Vettem már úgy konyhai gépet, hogy a forgalmazó szervizfőnökét hívtam fel, mennyi baj van ezekkel a gépekkel? Mondta, hogy jó, és tényleg használjuk is a gépet vagy 15 éve.

    [ Szerkesztve ]

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák