Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz generatoros #45063 üzenetére

    Bazmeg! Éccaka írtam Neked az okosat, hogy miként tegyél, hogy soha ne járjál így. És az időkorlátot átlépve három mondatos válaszom elszállt az éterbe, vissza se tudtam hozni. Androidon, a TV-men, egérrel, virtuális billentyűzettel brillíroztam nagy bőszen.

    Számodra a legegyszerűbb megoldás két alternatívájával kezdem:
    1 - Belépéskor bepipálod azt, hogy időkorlát nélkül belépve maradok. Elvileg nem léptet ki a rendszer időkorlát túllépés miatt, de hogy gyakorlatilag is így van-e, azt ki köll próbálni, és sohse próbáltam.
    2 - Amikor kidob a rendszer az időkorlát túllépése miatt, akkor ugye be kell ismét lépned. Belépsz, és visszakapsz egy siralmasan üres szövegszerkesztő dobozt. Semmi para, minden előkészület és hókuszpókusz nélkül is meglesz minden azonnal. És egyszerű, mint a faék. Rákattintasz az "Ugrás az előző oldalra" nyilacskára.

    Ekkor visszakapod a bejelentkezési ablakot. Most mégegyszer klikkelsz az "Ugrás az előző oldalra" ikonra, és voila! Ott vagy, ahonnan idnultál. Visszanyerted az alkotásodat. Kedvedre szerkesztheted tovább mindaddig, míg ismét ki nem futsz az időkorlátból.

    A jegyzettömbben szerkesztés sem ördögtől való óvatosság a biztosamibiztos jegyében. Ehhez két billentyűkombinációt kell megjegyezned. Egyszerű, nyugi, ne félj tőle, ismerni és szeretni fogod:
    1 - ctrl+c
    Ezzel bármit, ami ki van jelölve, a vágólapra másolsz. Ne rosálj be ettől a vágólap fogalmától. Úgy képzeld el, hogy amit kijelöltél, és utána megnyomtad a ctrl+c- t (Bal kezeddel előbb lenyomod a kontrol billentyűt, lenyomva tartod, és megnyomod a "c" betűt.), azt a zsebedbe dugod mindenestől. Ez egészen addig a zsebedben marad, míg újabb dolgot nem kontrolcézel a zsebedbe - akkor ugyanis felülírod a zsebed régi tartalmát az újjal.
    2 - ctrl+v
    Ezzel bármit, ami épp a zsebedben van, beillesztheted oda, ahol épp a kurzor van. (Nyugi, hogy nem látod, mi van a zsebedben. A ctrl+v mindig láthatóvá teszi, a ctrl+c pedig azt dugja a zsebedbe, amit csak akarsz.)

    Ha ezt megtanultad, akkor két legyet is ütöttél egy csapásra:
    1 - Mielőtt elküldöd az üzenetet (hozzászólást), kijelölöd az egészet. (Kérdezz vissza, ha nem tudod, mi a kijelölés, és hogyan kell, elmagyarázom - nem kell hozzá atomfizikus difloma!) Ezzel betetted a zsebedbe az egészet. Ha csupa véletlenül az OK (elküldés) gomb elveszi az irományodat, akkor belépsz, ctrl+v, és OK gomb.
    2 - ha jegyzettömbben, vagy akár a Word szövegszerkesztővel ill. bármilyen szövgszerkesztővel készítesz egy írás, akkor mindent kijelölve a dokumentumban, ctrl+c - ctrl+v kombóval azt oda illeszted be a jövőben, ahova Neked tetszik.

    Ha mindezt sikerül megértened, kipróbálnod, máris jelentkezhetsz egy felsőfokú ECDL vizsgára, és nem vagy többé hal, hanem IT guruvá avanzsáltad magad. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák