Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Madmax81 #4239 üzenetére

    he-he :)

    Persze, mint tudjuk a makita ősi magyar szerszámmárka, eredetileg a faipari munkamegosztás megbeszéléséből származott a név: Ma ki? Te? ](mármint dolgozik)

    ON
    ma jártam a Kisvakondban (szerszámbolt, gondolom ismeritek) és láttam végre Metabo KGS 216-ot élőben! Szemrevételezéssel csupán annyit sikerült megállapítanom, hogy nem sok köze van a KGS255-höz, minden részlete más kicsit, vagy nagyon. Nekem nem tűnt formailag úgymond "szépnek", de lehet, hogy csak a 255-höz szokott a szemem. Az egyetlen határozottan negatív élmény a vonófunkció döcögőssége. Sokkal nehézkesebben jár, mint az én gépem. Ez annak idején nálam első számú szempont volt a választásnál, aztán menet közben rájöttem, hogy amikor pörög a fűrésztárcsa és nyomom az anyagban, akkor valószínűleg igen kevéssé érződik az, hogy könnyen vagy még könnyebben fut a gép a tengelyén.

    Viszont 3.000Ft-ot fizettem a Holz-Her szalagcsiszolómban csereérett szénkefékért, ami kicsit meglepett. Mondtam is a boltos úrnak, hogy ennyi pénzért a barkács multiknál a szénkefék mellé adnak ajándékba egy gépet is...
    Lehet, hogy azért volt ilyen rohadt drága ez a szénkefe, mert most ezek a szalagcsiszolók Festool néven futnak?

Új hozzászólás Aktív témák