Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz runner 125 #39948 üzenetére

    Barkácsolásra egyik jobb, mint a másik.
    A DW egymás fölötti csúszkái nekem szimpatikusabbak, az ilyen védőburok viszont nem igazán nyerte el a tetszésemet - persze lehet, hogy javítottak rajta, és ez már nem a hamar elromlós. Úgy nézem, hogy az ilyen elrendezésű DW-k hez képest ez nem a megszokott csendes, ékszíjas megoldás.
    A Bosch jó 20%-al fürgébb. Ez ugyanakkora motortól azt jelenti, hogy szebbenvágós, de gyengébb is annyival. Ez kraftbeli különbség szerintem majd csak az öblös vágásoknál jelentkezik.

    Az én szememben mindkettő gondolkodás nélkül ér annyit, mint amennyiért adják, szóval akkor, ha hasraütéssel döntesz, nagy mellényúlás akkor sem lesz.
    A helyedben én elmennék az üzletbe, és kipróbálnám mindkettőt. Amelyik kezesebbnek tűnik (rugóerő, vágásra rálátás, burok kibiztosító kényelmessége, kotyogás mértéke teljes kihúzáskor, ha megengedik áram alá tenni, akkor a hang, az elindulás hangja. A kipörgés gyorsaságában valószínűleg a DW fog győzni, hisz az a lassabb fordulatú gép, dizájn, szimpátia), amikor bólogatsz vele, az lesz a Te géped. Egy nyomorgatást megér, mert utána valószínűleg egy életen át a kiválasztottat fogod nyomorgatni.

    Nem merném a precizséget, merevséget összefüggésbe hozni a súllyal. A precizség, merevség titka a csapszeg megoldásában rejlik, amin a gép billen. Bátortalanul én inkább a gyorsabb motorra kenném a súlykülönbséget, esetleg az öntvény méreteire, ha van ott különbség. A talp annál jobb, minél nagyobb, főleg minél hosszabb.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák