Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz #05304832 #39618 üzenetére

    Úgy nézek ki mint aki pont ekkor hiányzott a suliból?
    Az érveidet nem értettem, és próbáltam visszautalni rá.

    Túlságosan retro---->Nem értem mitől jobb, vagy kell jobb a pánthelyfúráshoz. Ha kifog az ember egy normálisat(nekem az van) akkor nem fog kelleni újabb, csillogóbb.

    fölöslegesen nagy, és nehéz--->Erre utaltam, hogy vagy nagynak kell lennie, vagy nehéznek. Az enyémnek az alapterülete kb. 50x30cm cserébe alsóhangon 100kg, de nem is szoktam tologatni 10éve ott áll ahova leraktam.Inkább legyen nehéz, de kevés helyet foglaljon mint cserébe.

    a mélységütköző hiányzik róla, (egy skála ugyan van)----> Keress egy jó állapotút, ez nem modern, vagy retro kérdés

    gyári elszívócsonk nincs rajta, de mókoltam egyet----> ez talán egyiken sem lesz,hacsak nem találsz olyat amit a faiparnak szántak, de mókolni is lehet ahogy azt tetted, én is fogok a sajátomra, már tervben van.

    Értem én a dörgést, csak itt mindenki úgy adta elő hogy manapság már nem gyártanak jó oszlopos fúrót, mindenből gyártanak jobbat mint a régi gépek csak ezekből nem. Holott két külön kategóriát hasonlítottak össze.
    Nem kategóriát hasonlítottunk össze, ha nem ár/érték arányt. Ugyanazért a pénzért( mondjuk 50e) arra a célra amire a legtöbb embernek kell jobban megéri egy öreg masinát venni, mint egy újat amivel csak a gond lesz.
    Egy ilyen masinában, ha működik a motor már nagy baj nem lehet, mert csapágyat lehet cserélni olcsón, tokmány sem egy drágaság, cserébe kiszolgál egy életen át, mert nincs ami tökremenjen benne.Nem túl bonyolult gépezet.
    Olvastam már olyat is itt a fórumon, hogy valaki egy 25 éves Lamello lapostiplizőt vett, mert a bolti 20e,--os xarra sem jó, és ez tényleg így van.

    Egyébként nem akarlak én meggyőzni, csak gondoltam leírom miért javasolja itt mindenki inkább a retro monstrumokat állványosfúróból. :)
    Most joggal kérdezhetnéd ismét, de elhiszem, hogy ott voltál a suliban ekkor is. :) :R

Új hozzászólás Aktív témák