Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AndrewBlase

    senior tag

    Ha már annyi szó esett a kfg-ekről...

    Ma dolgoztam egy kicsikét a DeWalt 7491-el.
    Nem vagyok elájulva tőle. A "zero clearance insert" feljebb áll az asztallap síkjától, ami elég zavaró tud lenni. A szögvezetője rohadt kicsi, és lötyög a sínben az egész, pontos vágásra alkalmatlan. Azt hittem, van valami normálisabb (hosszabb) támasztója erre a célra, de nem találtam a dobozában. Kicsit hangos is. Amit még hiányolok róla, az a skála, hogy lássam, mennyire áll ki a lap az asztalból. Saccperkábé. De semmi.

    De hogy jót is mondjak róla. A hasítóék a felső burkolattal együtt egy kar meghúzásával egyszerűen kivehető, nem kell hozzá kulcs. A párhuzamvezetője két oldalt fogasléccel van megvezetve, bár hiányolom róla a rögzítőt. Lehetséges, hogy nincs hozzá? (Mondjuk a kombigyalu vastagoló részén sincs, el is mászik munka közben kissé a méret.) Ami tetszik még rajta, az a lábbal (combbal) való leállíthatóság. Nem kell kézzel keresgélni, hogy hol van a kikapcsoló, csak "hozzá dörgölőzők", és kész. Nem, nem úgy! :DD
    A párhuzamvezetőn van az a vízszintes kis zártszelvény. Ha az asztallap síkjától ki van tolva a vezető, akkor az egy mozdulattal az asztallap síkjába süllyeszthető, így azon feltámaszkodik az anyag.

    Szóval jónak jók ezek a DW gépek, de azért a tervezők még gondolkodhattak volna egy kicsikét.

    Miért mindig én???

Új hozzászólás Aktív témák