Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz P-LoW #37815 üzenetére

    Na, köszönjük, ez hasznos volt! :)

    A garanciális ügyektől eltekintve a hibalista - ha nem is végzetes - de azért nem elhanyagolható.
    Engem mondjuk nem zavar, hogy döntésnél "elmásznak" a vonalzó méretei, azt sem várom már el egyetlen géptől sem, hogy a fűrészlap körüli betét tuti legyen (azt mindenki csinálja meg magának) és a szögvezető gyengeségeivel is úgy vagyok, hogy kell oda egy jót venni vagy készíteni, éppen csak probléma ha a nút nagyon nem szabványos méretű.
    Ami a felsorolásból engem meglepett a hasítóék ügyetlenségei. Azért egy jobb gépen gond nélkül megoldható a hasítóék emelése-süllyesztése a kívánalmaknak megfelelően. utoljára egy Kinzo asztali körfűrésznél kényszerültem leflexelni a felesleget, hogy tudjak nútot marni.
    Elhiszem, hogy a steller kellően merev egy ponzon felfüggesztve is, de a kétpontos rögzítésnek van egy olyan előnye, hogy a steller automatikus beállását könnyen lehet manipulálni, ha hátul is kapaszkodik. Arra gondolok, hogy a steller nálam alapvetően tuti párhuzamosra van belőve. De amikor azt szeretném, hogy nyíljon kicsit hátrafelé, akkor nem kell az automatikus fixáláson változtatni, hanem hátul érzésre kicsit odébb nyomom és úgy rögzítem, máris megoldottam a problémát.
    És ami még bosszantó, hogy jobb oldalra a stellert nem lehet az asztalszárnnyal együtt kihúzni. Azért ez sok gépen jól van megoldva.

    Érdekelne, hogy a Metabo TS250-től téged mi tántorított el? Az árán kívül. Mert én úgy vagyok vele, hogy némi buherálás után (saját betét alumíniumból lézerrel vágatva + elöl hátul egy besüllyesztett saját vonalzó) én elégedetten használom. Nem nagy az asztala, de jobbra kihúzható, így viszonylag széles anyagot is tudok vele vágni.

Új hozzászólás Aktív témák