Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz PindurAnna #36588 üzenetére

    "Még mindig a nappali bútort tervezem (már 3 hónapja)"

    Nem tudom, veled lehet-e viccelni, vagy inkább ne tegyem, de jó munkához tényleg idő kell, viszont a három hónap egyelőre még nem hozta meg a kellő eredményt, ahogyan a linkelt fotót elnézem.
    Miután nem tudom, hogy voltak-e és milyen előzmények így nem tudom pontosan, hogy mi is lenne a cél? Egy bővíthető asztal vagy egy gyorsan "lapra szerelhető" asztal?

    A képen látott hogyan csináljunk falitükörből étkezőasztalt egy formatervező kolléga ötlete lehet és mint ötlet nem rossz, de azért az asztal merevsége hagy némi kivetnivalót maga után. Én látatlanban úgy gondolom, hogy ez az asztal ki van találva, kellően kreatív volt, aki megalkotta, tehát átgondolta ő a statikai részét is és a csomópontok is, így szerintem működik is, de semmiképpen nem nevezhető strapabíró bútordarabnak. A részletek ismerete nélkül is úgy gondolom, hogy a húsos fazekat elbírná, éppen csak azt nem, ha valaki ezen szeretne mérlegállást bemutatni.

    Az biztos, hogy a lábak forgó csomópontjánál kell valami trükknek lennie (amire Te is valami megoldást keresel) mert ha ott egy sima zongorazsanér lenne, akkor az asztal meg sem állna a lábán hanem összecsukódna. De akármilyen trükk is legyen benne, a fizikát nem lehet megerőszakolni, miután a lábak nincsenek egymáshoz kötve, a háromszög-elvű merevítés meg nagyon kicsi lehet, így a lábak egyfajta erőkarként viselkednek és én is úgy gondolom, hogy viszonylag könnyedén lehetne térdre kényszeríteni ezt az asztalt.

    És ebből a szempontból nem szerencsés az asztal+tükör párosítás, a tükör csak balesetforrás az asztal szempontjából.

    Én megpróbálok tanácsot adni, de azt kellene vázolnod, hogy a "hatalmas" asztal mit jelent számodra? Mekkorát szeretnél és utána mekkorára szeretnéd bővíteni? És nekem az sem egészen tiszta, hogy ezt venni szeretnéd, csinálni vagy csináltatni?

    Vagy két éve láttam egy szép és korrekt megoldást egy magyar tervezőfiútól bővíthető étkezőasztal kategóriában. Ő is megvett egy kész vasalatot, ha jól emlékszem, arra tervezett rá. Persze az egy többszázezres kategóriájú bútor volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák