Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dr.ac

    csendes tag

    válasz GeriCool #29625 üzenetére

    Sziasztok! Üdvözlet mindenkinek, első hozzászólás:

    A többször linkelt DW745-tel kapcsolatban van valakinek konkrét tapasztalata? Használ(t) valaki ilyet?
    Német fórumokon olvastam néhány lehúzó hozzászólást, hogy hiába az elöl-hátul rögzített vezető, maga a motor rögzítése nem megfelelő, így a körfűrészlap sem elég stabil.

    Ráadásul a magyar webshopokban a termék mellett látható fotókon a fűrészlap fölött legalább háromféle műanyag védőelemmel (mi ennek a neve?) (+ nem magyar elektromos csatlakozóval) látható. Azt olvastam, hogy ez a típus az évek során több ráncfelvarráson is átesett, és a pontos változatot talán éppen a műanyag védőburkolat alapján lehetne belőni, ami elvileg a legújabb változatában lett nagyon jó. Az amerikai blogokban agyondicsért megoldásai is természetesen elsősorban a legfrissebb változatára vonatkoznak - nyilván mert pont a korábbi kiadások hibáit javították.

    Gyanítom, hogy az akciós magyar árak egy régebbi változatnak szólnak, de ha kapok választ a forgalmazóktól, akkor ide is beírom.

    Nekem abszolút kezdőként barkácscélra kellene asztali körfűrész, tehát kevés anyagot vágnék, azt viszont jó lenne minél pontosabban. Mivel néhány kisebb bemelegítő hobbiprojekt után a hangszerkészítés érdekelne, ezért keményfákat, egzótákat, értékesebb fadarabokat szeletelnék főleg hosszirányban, ahol a veszteség minimalizálása is szempont. Persze keményfából egyszerre keveset vágnék, és azt is viszonylag ritkábban.

    A helyhiány miatt nekem pont megfelelne egy ilyen hordozható darab, bár a sokat gyalázott Makita MLT100 vágásteljesítménye (DW: 77 mm, Makita: 93 mm) néha jól jönne gitárkészítéshez. Ez a Makita tényleg annyira gáz, mint ahogy írják?

    Esetleg Debrecen környékén tudtok mondani olyan helyet, ahol élőben megnézhető(k)?

    Bocs, ha már unalmas az "asztali körfűrész kezdőknek" téma, úgy látom az elmúlt években többször is felmerült, de hálásan megköszönnék minden konkrét tapasztalatot vagy bármilyen tanácsot a fenti felhasználásra. Árban nekem a 200 ezer egy fontos lélektani határ, de ha közelebb van a 200-hoz, mint a 300-hoz, akkor még belefér.

Új hozzászólás Aktív témák