Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #22145024

    törölt tag

    válasz thyeby #29483 üzenetére

    "Azért okosabb mégis DSLR-t venni szerintem, mint kompaktot"
    Tibi, nem okosabb! És ezt bő féltucat tükrös váz tulajdonlása után állítom.
    Aki ebből él (vagy a hobbiját komolyan űző amatőr), ott nintcs más választás, DSLR lesz belőle. De ha én napi szinten asztaloskodnék, akkor inkább veszek egy jó kézi gyalukészletet, vagy pár profi fűrésztárcsát, stb, minthogy akár egy alap-DSLR-be toljam a pénzt. Ami egy asztalosnál felmerül, arra pont jó az mFT (micro Four Third). Zajban lényegesen a kompaktok felett van(normál fénynél -nem szikrázó napsütés!- a belépő DSLR-ekel van egy szinten) és még a lencse is cserélhető.
    A továbblépésről meg annyit, hogy mire szűknek éreznéd, addigra pont el is avul, így biztosan nem fogod továbbfejleszteni, hacsak nem vagy a magad ellensége. A 100-as skodára sem veszel sportkarburátort meg alufelnit, hanem inkább betolod a roncstelepre.
    Akinek ennél jobb kell, az vagy vesz egy min. közepes DSLR-t, amihez nem kevés tudás is kell!!!, hogy ki tudja használni, vagy megbíz egy szakembert és mindenki jól jár. Az asztalos nem szúrja el a drága munkaidejét kattintgatással, meg tengernyi editálással, hanem inkább pénzt keres és még a fotója is profi lesz. (ha meg mégse, akkor nem kell kifizetni, ahogy nektek sem fizetnék ki a már odaszállításkor szétrogyott konyhaszekrényt)

    Egyébként itt a pH!n érdemes szétnézni aprón, mert sok esetben megbízható emberektől lehet jó áron mFT kit-et venni.

    local1:
    "Szűk helyeken macerás vele fotózni."
    Létezik egy olcsó nagylátó előtét. Úgy hívják asztaloséknál hogy fatákolat. Némely, a témában jártasabb ember inkább panorámadapternek hívja. :) Ezt rápaszintod az állványodra (figyelve a nodális pontra), erre a gépet portré orientációval és már van is egy kb 15mm-es nagylátó lencséd 3-4 kattintásból. (összehegesztőszoftvert elég sok géphez adnak ingyen)

Új hozzászólás Aktív témák