Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz epmd #28289 üzenetére

    Igen, megvettem a 15 ezer forintos Dremelt. Épp abból indultam ki, hogy évi 5-6 alkalommal ha elő kell vennem becslésem szerint. Ez tipikusan egy olyan szerszám, ami nekem ritkán kell, de akkor nagyon kellene.

    Szóval nem bántam meg a vásárt.
    Van egy kérdés, amiben azóta is talajtalan vagyok. Még a vásárlás napján elmentem kést venni rá egy hirdetésre. Az Bosch kés volt, igen méltányos áron. Gondoltam, megnézem, pontosan milyen az. Vittem a gépet is persze.
    És el is határoztam, hogy veszek rá átalakító adaftert. És itt meg is állt a projekt.
    Egyszerűen azért, mert baromi sántán specifikálják úgy a Bosch, mint a Dremel adaptert. Nem egyértelmű, hogy pl a Dremel adapter arra lett kitalálva, hogy egy Fein, vagy egy Bosch gépre rá tehessem vele a Dremel kést, vagy fordítva? A leírás alapján az a gyanúm, hogy ez a Dremel kést favorizáló adapter. Viszont a Dremel kés árának a feléért tudnék beszerezni új Bosch késeket.
    Néztem a Baumaxban, hátha megstírolva rájövök a titokra. Dremel (szóval Dremel márkájú) adapter nem volt. Volt viszont Bosch márkájú, amire fel is volt írva, hogy Fein, meg Dremel, meg még ez-az márka. Na, de be volt szépen csomagolva, így csak az egyik felét láthattam. Azzal meg mit érek? Nem volt valami bizalomgerjesztő kivitelezés egyébként. Picike dudorok voltak rajta normális tüskék helyett, a látvány alapján nekem kérdéses volt, hogy képes lesz ez 10-20-30 ezer rezgésszámot korrektül átadni percenként? :F Nem volt drága, valami 1.600 pénz kóstált. De nem vettem meg, nem kockáztattam. Most pl épp festékkaparót akarok venni/tenni rá. Egy áron megvehetem a gyári Dremelt, és a Bosch-t adafterestől. Első logika mentén ugye az adafter megmarad, és a következő feltét vásárlásakor elvileg már visszafele termelődik a pénz. A második, egyben óvatosabb logika pedig az, hogy frászt kockáztatni? Megvenni rá a gyári feltétet, nem közbeiktatni még rizikófaktort, ami ráadásul szemre sem volt egy bizalomgerjesztő kötésnek tűnő megoldás. A Fein egyik titka a kereszthornyos kötés az erőátvitelben, ami ugye nem nagyon tud bemozdulni, lévén nagyon pontos is. Úgyhogy holnap megyek Dremel kést venni inkább, és majd amikor gavallérabb kedvemben talál az a Bosch átalakító kütyü, akkor hazajöhet velem.

    Eddig korrektnek találom ezt a Dremel gépet egyébként. De ahogy Balázs is mondta, egy év múlva, két év múlva többet ér majd a fórum azzal, hogy hosszú távon mi a tapasztalat ezzel az egyébként cuki Dremellel.
    Ám a Fein fétisem nem múlt el. Csökkent ugyan jelentősen, de itt a hipotalamusz mögött a limbikus rendszer jelzi diszkréten, hogy a Fein a fain. :U

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák