Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrcruiser

    csendes tag

    válasz GeriCool #27829 üzenetére

    Többször bebizonyosodott már, hogy hasonló cipőben járunk :) . Talán most is tudok a figyelmedbe ajánlani pár alternatívát. Előre bocsátom, hogy egyikkel kapcsolatban sincsen személyes tapasztalat, de neten kutakodva és itt a fórumon kérdezősködve az alábbiakat hoztam ki a 160k-s kategóriából, amelyek megfontolásra érdemesek lehetnek:

    - AEG TS250K, ami elvileg metabo rokonság. Itthon 180k körül mérik, de német ebay-ről 490 ájróért beszerezhető és a linkelt helyről hajlandóak is kis hazánkba postázni, potom 15 ájróért, így 505 ájró, cca 155k-ból itthon lehet. Garancia ügyben nem tudom, hogy mi a helyzet, de elvileg EU-n belül kellene működnie. Plusz pont az integrált kerékért és állványért.

    - Dewalt DW745 angol ebayről 400 + 25 vagy 35 font a postázási típus függvényében, ami kb 165-170k magyar valuta. Sok jót olvasni a gépről, de kisebb asztallal és vágási kapacitással rendelkezik, mint az AEG vagy a következő kiszemelt.

    - Bernardo TS 250 PD, ami elvileg itthon is elérhető és ha lehet hinni az árnak, akkor még ÁFA mellett is ez lehet a legolcsóbb a három közül, 15k körül. A specifikációk alapján erős motorja van, további az AEG-hez hasonlóan integrált állvánnyal és kerékkel is rendelkezik.

    Aztán ha nem szempont, hogy mindig elpakold a gépet, akkor szóba jöhetnek a kisebb, öntvény asztalú gépek is, amelyek ugyan nem sokan, de vannak ebben a kategóriában is, mint pl.:

    - Kínai öntényasztalos gép itthon, ami 157k, talán ez bruttó ár, mert nem írták oda, hogy + ÁFA. Könnyen lehet azonban, hogy ebben nincsen benne a tolószán és az asztalhosszabbítás, de azt talán nem is elengedhetetlen, illetve később is pótolható. Ennek ugyan csak 200-as a lapja, és a motorja is gyengébb, de nem kizárt, hogy indukciós.

    - Angliából is lehet hozatni öntvényasztalú, kisebb gépet 200-as és 250-es lapmérettel, ebben az árkategóriában.

    Aztán, ha van hozzá hely, illetve 3 fázis, akkor simán lehetne ilyen vagy ehhez hasonló régi öntvényasztalú gépekben gondolkodni, amelyek egész biztosan körberöhögik a fent felsoroltakat erő és pontosság terén, továbbá 150-ből vagy még az alatt megállnak.

    Szóval szerintem van még alternatíva a piacon a Metabo TS 250-en kívül is, ebben az árkategóriában.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák