Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz shaft72 #11819 üzenetére

    Épp most csinálok megint ilyen felületű MDF szekrényt.

    Én PU alapozóval megfújom telibe az egész felületet, csiszolás, PU alapozó festék, csiszolás, PU fedő festék, csiszolás 1000-essel, majd magasfényű lakk, a lehető legvastagabb rétegben.
    PE alapozó lakk jobb lenne, de az túl sűrű, nem biztos hogy a pisztolyom ki tudná fújni.De így is jó szokott lenni a felület. Ilyen lett, amit a legutóbb csináltam:
    Kép

    Ez után jön a polírozás: csiszolás 1000, 1200, 1500, 2000, 3000, majd két lépcsőben polírozás 3M zöld pasztával , és 3M zöld polírszivaccsal majd polírozás 3M sárga pasztával
    és hullámos 3M sárga polírszivaccsal.

    3M magyar oldal

    Festőműhely nem szükséges, nekem sincs. (természetesen nem lenne baj ha lenne) De kompresszor, pisztoly,polírozó gép, excenter csiszológép, mikroszálas törlőkendő és spricnis ablaktisztító (mindkettő LIDL-ből származó) az kell hozzá.
    Én nagyon szeretek magasfényű felületet csinálni. Tökölős munka nagyon, de valamiért mégis szeretem.

    Igen, az az izoláló, de mint írtam feljebb, én a sima alapozó lakkot használom helyette. Szerintem legalább olyan jó, mint az izoláló, de mivel én nem csak az éleket fújom, ezért még jobb is. És így egy tétellel kevesebb cucc is kell, így is egy egész vegyi labor kell a fújáshoz, annyi féle tétel van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák