Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz thomgrande #11622 üzenetére

    Bocs, rosszul írtam, tényleg a te észjárásod a jó. A vastagabbik végével kell betolni mégis. Épp azért, amivel indokolod is. S ha fordítva dugjuk be Specialival együtt mindketten, az anyag pedig túl vastag, akkor meg fog ragadni félúton. Ez nem tesz jót a fának, de kiváltképp a gépnek.

    (Nem megmagyarázni akarom, az elméleti ismereteket (rosszul)emlékezetből írtam. Jómagam mivel zömmel bükköt vágok, ott a száliránynak a menetirány szerint emelkednie kell, ha nem szép párhuzamos az erezet, különben kitépi a kés a vele szemben felfele álló szálakat. És ezt annyira megszoktam, hogy már fenyőnél is zsigerből a szálirányt bámulom betolás előtt, noha ott nem aranyszabál.)

    Persze, nem dolgoztam még ilyennel. Örömmel megtenném, ha lehetőségem nyílna rá. A profi kontaktcsiszoló mégjobban érdekelne. Már hozzáférhettem volna pedig, és sok máshoz is, ha az időm engedte volna. Addig is inkább óvatos vagyok, és arra is intek. De van baleseti sebész ismerősöm. A meséi olykor megrázóak. (Nem az asztalos a mumus neki, azt csak össze kell többnyire öltögetni, hanem a motoros ifjak. Őket esetenként szabályszerűen újból össze kell pakolnia. Azért akad olyan asztalos is a munkapadján, aki alaposan végigcikkcakkolta magát.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák