Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz Márton111 #11508 üzenetére

    Nem furnéros, ahogy írtam, (juhar) laminált forgácslap.A szögbe vágott illesztések nincsenek lekerekítve, ha erre gondolsz.A többi külső él meg 2-es ABS,de gondolom az látszik.
    Annyi pluszt nyújtott ez esetben is a Domino, amennyivel pontosabb, és erősebb. A pontosság az élillesztéseknél volt elsősorban fontos, az erősség meg a tető és alj, oldalakhoz való rögzítésénél.
    Lamellónál nem szeretem, hogy lötyögnek a nútban a kekszek. Tehát ha elegendő is a nem túl nagy szilárdság, a pontossága mindenképpen kevés. Egyre kevesebbet használom a lamellót, mostanában már leginkább csak a laminált szekrények összerakásához.

    A teljességhez hozzátartozik, hogy elég régi már a lamellózó gépem, és sosem volt valami komoly konstrukció. De pl a Makita lamelloval sem tudok olyan pontosan dolgozni, mint a Dominóval. Ajánlom, egyszer próbáld ki valami Festo bemutatón, vagy vásáron. Addig, mig nem próbálsz valamit, csak elméleti véleményt fogsz tudni mondani.
    Amikor haver megvette a Dominot, én is felesleges pénzkidobásnak és valamiféle sznobizmusnak tartottam ennek a gépnek a használatát. Aztán megnéztem mit tud...
    Igen,valóban drágább mind maga a gép, és a keksz is a Dominohoz. A szóban forgó pulthoz kb 50-60 db csokit használtam fel.
    A lamello kekesz 4 Ft/db, a csokikat meg kb 30-40 ft/db (mérettől függően ennél olcsóbb is az ár, de a mini méreteket alig használom) áron veszem. Tehát lamello 60x4=240 Ft, domino 60X40=2400 Ft. Ez a több mint 2 ezer Ft plusz, bőven megtérült nekem. Mind időben, mind pénzben.
    A tetők rögzítését amúgy sem mertem volna így direktben az oldalakhoz lamellózni.
    Az alját tudtam volna pluszban csavarral rögzíteni, de a tető alá kellett volna egy plusz lapot tennem, amit az oldalakhoz lamellóztam volna, ehhez meg alulról csavaroztam volna a tetőt. Ez plusz idő,munka és pénz lett volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák