Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz JulianSinulf #22078 üzenetére

    "Nem mindegy, hogy a valóság ez"
    Srácok!
    Ezért szoktam mondani, hogy ha mi valamit másként tudunk, nem biztos, hogy a legjobb válasz azt írni, hogy az nem igaz, javasolom helyette inkább az "én úgy tudom", vagy hasonlókat.
    Mert attól, hogy mi az egyik aspektust tudjuk, még létezhet más is.
    Igen, a földi körülmények közötti forrasztásnál könnyebb bánni az ón/ólom ötvözettel, mert - mint általában az ötvözeteknek - alacsonyabb lesz az olvadáspontja, és más tulajdonságai is változhatnak.
    Viszont az ónpestis, ismert jelenség: hidegben az ón egy másik módosulatba (kristályszerkezetbe) megy át, elporlad.
    Azt én nem tudom, hogy a pici műholdat először tiszta ónnal (abban is van logika) forrasztották-e, de ha igen, akkor másodszorra már biztosan ötvözettel. Mellesleg nem is annyira alacsony az az átalakulási hőmérséklet, ha jól emlékszem (rég tanultam) valahol 10 és 20 fok között van. Ott még ugyan nagyon alacsony sebességgel, de a hőmérséklet csökkenésével begyorsul, és a folyamat autokatalitikus (önmagát katalizálja)
    Azon lehetne vitatkozni, hogy melyik szempont a fontosabb, DE MINEK?
    Ha adott dolgot több szempontból is lehet vizsgálni, akkor tegyük be a közösbe azt, amit mi tudunk róla, más meg majd beteszi, amit ő tud. Így leszünk mindannyian okosabbak!

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák