Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vegyszer

    addikt

    Sziasztok!

    Gondoltam megosztom veletek első igazi, számomra átütő érzést hozó esp32 projektem örömét.

    M5STACK Core2 ASW-sel egyszem infra érzékelő segedelmével egy kartonozó gép végére sikerült egy doboz számlálót kreálnom, ami az adatokat a felhőbe fel is tolja, hogy percenként hány tranzitot érzékelt, illetve (elvileg, mondjuk ezt épp nem teszteltem) logolja is egy SD kártyára ugyanezt. Felhő szolgáltatás gyanánt az io.adafruit.com szolgáltatásának az ingyenes verzióját használom. Nagyon tetszik, (a főnökömnek is) hogy az adatok valós idejű grafikonon szemlélhetőek.

    A dolog hétfő óta teszi a dolgát. De érdekes módon délután kettő-három körül minden nap hálózati gondok lépnek fel. Ki-ki marad egy-egy pont(csoport) a grafikonon. Vagyis, mondjuk 9 percig nem jön semmi, majd 5 adat egyszerre egy másodpercen belül.

    Sajnos az ingyenesség ára az, hogy a percenkénti MQTT üzenetek száma van korlátozva. Viszont mivel posztgraduális képzésen veszek részt, a Microsoft Azure education opcioja nekem is nyitva van. Viszont az még idegenebb, mint ez volt. Ebbe esetleg mélyedt el valaki?

    Van esetleg olyan felhő, illetve MQTT szolgáltatás az ismeretekben, ami mondjuk két-három mondjuk pontosvesszővel tagolt string értékeket szét tud szedni, és berajzolni hasonló grafikonon? Pl így nézne ki a küldött üzenet:
    ÉÉÉÉHHNNÓÓPPMM;donozperperc;ÖsszeElhaladtDoboz
    Mert ha késik az adat csomagom, az nem gond (hisz ebben benne van az időbélyegző). És itt az idő az x tengely, a két másik adat meg egy egy külön függvény (vonaldiadram). Tudom, hogy QOS 2 lenne az igazi, de ezt se tudja az adafruit.

    Illetve nem kerek, de ha két külön feedet indítok, akkor nem jönnek az adatok stabilan. Ez az adafruit sajátja lehet, vagy más se szereti, ha egyszerre két moszkító feedet indítok egy eszközről. Mondjuk szerintem ennek nem kellene gondnak lennie.

    "Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

Új hozzászólás Aktív témák