Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Dißnäëß #16686 üzenetére

    Az u8g2 doksijában nézelődve, a táblázatot középtájon, a második sor lenne rám releváns, tehát clock, data, cs, dc - 4 vezeték.

    És mégis, mikor a constructor reference-ből a számomra megfelelőt teszem be a kódba (előre ott van a minta kódban, csak ki kell kommentelnem és a megfelelő GPIO-t megadnom neki), már csak 3 vezetékkel tudok operálni, amit nagyon nem értek, miért. A 6. sor lenne jó, azaz ez:
    U8G2_SSD1322_NHD_256X64_F_4W_HW_SPI(rotation, cs, dc [, reset]) [full framebuffer, size = 2048 bytes]
    F mint full framebuffer, 4W mint 4-vezetékes, HW mint hardveres, és utána ? A rotation mint paraméter tiszta, megadom, de utána cs és dc marad, clock és data sehol. :F Ha pedig önkényesen mégis megadom azt neki ugyanúgy, mint az SW verziónál (ahol viszont kéri), hibára fut a fordító.

    SPI-kről:
    The ESP32 contains 4 SPI bus hosts called SPI, SPI1, HSPI, and VSPI. SPI is locked to flash communication and is not available for the application. SPI1 is currently also tied to flash support, but might be available in the future. Applications can currently only use the HSPI and VSPI hosts.

    Még ezt a srácot megkérdezem Youtube-ról, hátha mond valami okosat, ő összetákolta a dolgot sikeresen. Köszi azért a próbát. Kicsit bonyinak tűnik u8g2-vel, lehet más fejlesztőkörnyezetben és más library-vel jó.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák