Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aryes

    nagyúr

    válasz Janos250 #10639 üzenetére

    Egy nagyon vázlatos rajz:

    Az IR led bizonyos időközönként kiküld egy 1-2 byte-os beacon üzenetet, amit vagy látnak a körülötte lévő robotok, vagy nem, az üzenet tartalma pedig a robot azonosító száma, és egyéb rendszerüzenetek, pl. lövés (ez utóbbi üzenet csak egy dedikált, irányított LED-ből fog érkezni, vagyis csak az fogja látni, akit "eltalál" vele).
    Ezt az üzenetet több különböző teljesítményen (pl 5mA - 100mA) szándékozok küldeni egymás után, ami reményeim szerint csak bizonyos távolságokból látható (pl az 1-es erősségű jel csak 20cm-ről, az 5-ös erősségű meg mondjuk 3 méterről), ebből a vevő robot egy hozzávetőleges távolsági becslést fog tudni számolni az alapján, hogy melyik infra vevő melyik jelet fogta. Az üzenetben természetesen benne lesz, hogy milyen erősséggel lett kiküldve. Példa: "15" <- az 1-es számú robot 5-ös erősségű beacon jele.
    Nem kell se a távolságot, se az irányt pontosan tudni, elég, ha annyit tud az egyik robot, hogy a másik előtte van, vagy tőle jobbra, közel, közepesen távol, vagy valahol messze.
    Mondjuk egy ilyen koordináta rendszerben:

    A piros a közel, a zöld a távol, a többi meg látszik a rajzon.

    Amit most leírtam, pontosan ezt tudja a Lego Spybotics robot, 76kHz-es IR vevőkkel és ledekkel. Azt szeretném lemásolni.

Új hozzászólás Aktív témák