Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • klogw

    aktív tag

    válasz Gerasz #75672 üzenetére

    Én meg úgy látom, rengeteg ember megszívatja magát, nem kis részben (legalább is saját lehetőségeihez képest) irreális elvárásai/igényei és eme vágyainak ugyanakkor minél olcsóbb (hiszen korlátozottak a forrásai) és minél hamarabbi kielégítésének türelmetlenségében. Ez egyébként egy elég infantilis pszichés jellemző: alapvetően a kisgyerekek olyanok, hogy nem tudnak tekintettel lenni saját lehetőségeikre és képtelenek várni, ha akarnak valamit.

    Ez a mentalitás sajnos általában is jellemző a magyar társadalomra, és nem kis részben ezért lehet pl. olyan távközlési tarifákkal kifosztani, amilyeneknek nálunk gazdagabb országokban híre-hamva sincs, de ebből ered a rengeteg egyéb fogyasztóvédelmi panasz jelentős része is: a kereskedők kihasználják ezt a fukarsággal párosuló türelmetlen, infantilis mohóságot és jó üzletet hazudva el tudják árasztani a piacot alja minőségű termékkel ill. szolgáltatással.

    Nem hiába tartunk ott össztársadalmi szinten ahol és vagyunk kiszolgáltatottjai a kereskedelemi és szolgáltató szektornak más országok lakosságához képest is nagyobb mértékben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák