Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brill61

    újonc

    Sziasztok!

    Az én problémámat alább, tökéletesen leírta egy régi levél. Érdeklődöm, tud erre valaki megoldást, vagy konkrét készüléket? A lenne a legjobb, ha tudna valaki márkát ajánlani.

    Üdv, Brill

    idézem a levelet:

    Geza74
    (újonc)

    Szia!

    Először is köszi a válaszodat.

    Az a helyzet, hogy nekem úgy tűnik, hogy erőteljes félreértésben van mindenki (köztük én is). Mostmár még jobban utánaolvasva, nagyon úgy tűnik, hogy a Dual Active-nak jelzett telefonok abszolute nem tudnak 2 hívást egyszerre kezelni.
    Ahogy értelmezem mostmár, azt értik Dual Active alatt, hogy "aktív" mindkét SIM kártya, mindkettő csatlakozva van a hálózatra, vagyis hogy alapállapotban bármelyik számon hívnak téged, automatikusan beérkezik a hívás, nem kell hozzányúlnod, állítgatnod. (Tehát amit én eddig a Dual Standby funkciónak gondoltam.)
    Magyarán ezek a telefonok baromira nem képesek 2 hívást kezelni egyszerre.

    A wikipédián találtam meghatározást:

    «Dual Sim Standby» (DSS) - allows the device to switch from one network to the other when required
    «Dual Sim Active» (DSA) - allows the device to be connected to both networks at the same time (it's using transceiver).
    «Dual talk» - possibility to talk with 2 callers from different MSPs at same time (LG GX500)

    A "to be connected to both networks at the same time"-ot úgy kell értelmezni – ezek szerint –, ahogy fent is írtam, hogy ugyan egyszerre van a hálózaton (képes automatikusan bármelyik sim-re érkező hívást beadni – egy (!) hívást), de NEM TUD EGYSZERRE két hívást kezelni, magyarán ha beszlélek az egyik sim-en, a másik sim inaktív.

    Valószínűleg a Dual Talk funkció az, amit én keresek. Példaként csak az LG GX500-at írja annak (az viszont egy szutyok, én legalábbis nem vágyok olyan telefonra – még egyszer –, aminek nappali fényben olvashatatlan a kijelzője; és egyéb szempontból is eléggé lehúzták a tesztben). A neten rákerestem a dual talk-ra, de csak csupa távolkeleti, névtelen vackot dobott ki, egy-két egyéb GX-szeriás LG mellett – abból az amúgy is kevés használható találatból.

    Az általad írt gmsarena-s link (Samsung B5702) hozzászólásai közt amúgy írja valaki, hogy tud egyszerre 2 hívást is fogadni, de egy másik hozzászóló az ellenkezőjéről is hírt ad; valamint a mobilarénás B5702 tesztben világosan látható a telefon hátlapján egy "Dualstandby" felirat, ami még kacifántosabbá teszi a történetet...

    Na szóval, arra jutottam, hogy mivel úgy látom, sokak fejében káosz van (magamat is ideértve) ezzel az egésszel kapcsolatban, inkább megkérnék Dual SIM-es telefon tulajokat, hogy teszteljék le készülékeiket, és így, tapasztalat alapján már valósabb képet lehetne kapni.
    Hívjanak fel a SIM1-ről valami ingyenes számot, és KÖZBEN egy harmadik telefonról (vagy kérjenek meg valakit) hívják fel a SIM2 számát. Ez érdekel engem. Ha hívás közben a SIM2 is kicsörög (nem azt mondja a hívónak, hogy a "hívott szám nem kapcsolható"), és jelzi ezt a dualos telefon, akkor az az én emberem – vagyis telefonom.

    Bocs a hosszú szösszenetért, de úgy látom fórum hozzászólásokban, hogy többen felteszik ezt a kérdést (ami engem is érdekel), de a válaszokban totális a káosz.
    Jó lenne ezt rendbe tenni (ha már a hiv. tesztelőket ez a kérdés nem érdekli), mivel én tényleg egy ILYEN telefont szeretnék.
    Ugyanis – meglátásom szerint – ez a funkció váltja ki valóban a két telefont, nem az egyszerre két sim-et kezelni képest telefonoknak álcázott, viszont "üzem közben" (telefonálás közben) valójában csak 1 SIM-et használni képes készülékek.

    Üdv:

    Géza

Új hozzászólás Aktív témák