-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpakcovboy
őstag
Létezik olyan droidos app, ami az iphone gyári képszerkesztőjéhez hasonlít? Nagyon tetszik, hogy a négyzeten belüli mozdulatokkal könnyen tudom befolyásolni a színeket, illetve hozzá lehet adni különböző mértékben árnyalatokat.
-
vacs
veterán
Állíts be neki reklám blokkolást, részben már ez is segít:
Ingyenes alapszintű reklámblokkolás:
Telefon beállítások > WiFi vagy Internet vagy Kapcsolatok > Privát DNS
Oda kell beírni és menteni: dns.adguard-dns.com
Forrás by Crok. -
PBA
aktív tag
Sziasztok,
nem gyermek, hanem "idősfelügyelet" témában szeretnék tippet kérni. Átfutottam az összefoglalót, keresőt is használtam, de első körben nem találtam megfelelő megoldást.
A faterom Androidos mobilján szeretném korlátozni a dolgokat: ne tudjon önállóan appokat telepíteni, illetve ne tudjon app engedélyeket módosítani, esetleg böngészőértesítéseket engedélyezni. Sajnos minden idióta reklámra, kattintásvadász cikkre rákattint, így rendszeresen teleszemeteli a telefont.
Ma sikerült valamire rákattintania, amivel a teljes prepaid egyenlegét elbukta (holnap tudom megnézni személyesen, hogy mi is történt), gondolom valami emelt díjas hívás / SMS segítségével húzták le.
A lényeg, szeretném a készülékét úgy korlátozni, hogy csak az általam feltelepített alkalmazásokat tudja használni, illetve ne tudja még véletlenül sem az appok engedélyét módosítani. Van ötletetek erre? Milyen app lenne megfelelő? AZ sem baj, ha fizetős. Köszönöm a segítséget! -
DrKapocs
őstag
Kedves Syncthing-et használók! Mennyire erőforrás igényes az app tapasztalatotok alapján? Főként az akku fogyasztására gondolok itt. (Gondoltam, hogy nem kínlódok többet FTP-n, ProtonDrive, MS Drop-on való küldözgetéssel, csinálok egy közös mappát, amire az eszközeim szinkronizálhatják az éppen szükséges állományokat.)
-
joelke HU
őstag
válasz
Chris500 #176084 üzenetére
A hírek szerint 2023 szeptember 18-án leállítják a szolgáltatást, így más alternatívát kell keresnie a felhasználóknak. A vállalat célja minden bizonnyal az, hogy a fő Messenger app felé terelje az embereket, de ott lesz a Facebook Lite is mint lehetőség, ebben is megtalálható a csevegés funkció.
-
Chris500
csendes újonc
van egy ugyan ilyen telóm több tárhelyel ugyan azt csinálja
-
Chris500
csendes újonc
válasz
Viktor0610 #176085 üzenetére
el tünt az a virusirtó ott a jobb sarkán az alkalmazásokba se találni még se jó pedig több féle messenger lite töltötem le midegyiknél ezt irta eddig
-
-
Chris500
csendes újonc
Sziasztok a telefonomon hiába próbálnék a messengeren be jelentkezni ezt írja ki
-
joelke HU
őstag
Hali. Adott egy Lenovo tablet. P12. Amióta frissült az Android 15-re azóta a HBO Max meg van kergülve.
Semmit nem játszik le. Ahol el is kezdi pár másodperc után csak teker de semmi. Ha letöltöm offline-ba az adott tartalmat, azt viszi, de online semmit. Az baj hogy offline egy két órás film 600 mega szóval a minősége így elég gagyi.
Már próbáltam lenullázni a tabletet és több korábbi Maxot APK-ból feltenni. De így sem jó.
Valami ötlet esetleg? -
kaciokos
őstag
válasz
Cs1csó #176077 üzenetére
Ha tényleg csak ennyire van szükséged, akkor a Speedometer-t ajánlom. Kicsi, nem kér sok jogot, és a reklámmentesség nem pofátlan áron van.
-
vacs
veterán
-
Cs1csó
titán
Helló, tudtok olyan alkalmazást ajánlani ami valós időben méri a sebességemet, pl. ha ülök egy vonaton, buszon stb.?
-
lomposfarkas
tag
válasz
Chris500 #176072 üzenetére
Kikapcsolt állapotban próbálj a recoverybe lépni: power + hangerő le gombok nyomásával (vagy power + hangerő fel) Ha eléred a recoveryt, akkor ott a wipe data / factory resetet válaszd. Ha elvégzi, utána reboot to system. Ez a normál helyzet, de ha nem végzi el, akkor kisnyúl... akkor kellene kábelen rátenni a a gyári romot (ha egyébként csak szofveres hibája van) Ha elvégzi a hard resetet és pl. ez már frp lockos készülék volt, akkor további móka várható
-
svgyula
addikt
válasz
Chris500 #176074 üzenetére
Szia! Az telefon sajna a legalja volt már akkor is amikor megjelent. Ez ha emlékem nem csal egy
itthoni probálkozás volt. Úgy működött, hogy behoztak egy "felcimkézett" telefont valami noname gyártótól és az akkori android legolcsóbb verzióját valahogyan rátuszkolták majd eladták és itt be is fejeződik a történet! Talán valami ulefone vagy hasonló telefongártó terméke volt. Akkoriban ha megvolt a mennyiségi rendelés bármit rászitáztak a telefonra.
Vagyis kizárt, hogy ROM-ot találj hozzá, én annó' egyszer rászántam egy napot eredménytelenül. Ha jól emlékszem még a navon képviselőjével is beszéltem aki valami olyat mondott, hogy csak náluk lehet felrakni az eredeti rom-ot. Ezeknek egy orvosságuk van ez bármennyire fájónak is tünik egy 100-as szeget beverni a felső 2/3 részre és leadni az elektronikai hulladékok közé! Ne gondold, hogy csak a rossz szándék szól belőlem de semmi értelme időt pocsékolni rájuk, inkább igyál egy sört a strandon és figyeld a bikinivonalakat! -
Chris500
csendes újonc
Sziasztok valaki tudna nekem segiteni volna több Navon Mizu M505 LTE telefonom de csak a logóig kapcsol be meg szeretném csinálni de nem tudom hogy kell pontosan bele mentem recovery menübe de onnan tovább lépve be jön az android logó és azt irja ki hogy hiba
-
D1L1ZS
őstag
-
D1L1ZS
őstag
Sziasztok!
Mostanában a Microsoft Outlook elfelejt értesítést küldeni, ha jön email!
Minden engedélyezve, akkukímélő kikapcsolva, nincs korlátozva.
Érdekes módon, ha felrakok egy másik email appot tesztelésre, az Outlook akkor is jelez, ha már nem akarom, hogy jelezzen....
Mi most a legmegbízhatóbb email app jelenleg?
Fair email, Aqua mail vagy egyéb?
Nothing Phone 2a Android 15
Előre is köszönöm szépen a választ.
-
vacs
veterán
válasz
BBUN52 #176059 üzenetére
Bog@mobilarena 6 hónapja volt Kínában, illetve múlt hónapban volt Karotta, Svábi András és Handrás is, írj nekik, hogy ők milyen vpn-n használtak.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Programspecifikus kérdésem lenne.
Valószínű valamit nem csináltam jól, mert a következő gondom van: adott egy tablet rajta már használatban a Viber. Rá szerettem volna rakni egy másik tabletre is, de telepítéskor ha sms kóddal szeretném a már meglévő regisztrációmat átvinni rá, azt írja, hogy nem tudja a regisztrációt befejezni és vegyem fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal vagy próbáljam később. Amennyiben telefonhívással szeretném "aktiválni" akkor meg azt mondja, hogy a megadott telefonszámmal nem lehetséges a regisztráció. Pedig a másik tableten azzal a számmal van használatban. Gondoltam akkor a másikról letörlöm (azon már amúgy sem kéne használnom), de úgy sem lett jó, ráadásul most már ott sem engedi visszatelepíteni ugyanazon hibával, mint az új tabletnél. Esetleg van ötletetek, hogy mit tudnék tenni a siker érdekében (az ügyfélszolgálatnak történő írás előtt)? -
Tökimanó
senior tag
válasz
chubby2o6 #176063 üzenetére
Ismerem. Próbálkoztam is vele, de nem igazán jött be. Őszintén szólva nem szeretem az összes betűt bepötyögni, ezért én használom a javaslatokat ami itt nincs. Nincs szótár sem. Na meg nincs "huzogatós" írás sem, legalábbis amikor én próbáltam akkor nem volt. Pedig általában azt használom mert gyorsabban tudok úgy írni. A hangbevitelt csak hosszú szövegnél használnám, amúgy elégedett vagyok a Gboarddal. Igaz vannak hiányosságai is.
-
sopruk
senior tag
válasz
kaciokos #176060 üzenetére
Én amikor megnyitom a Playt, majd az Alkalmazások és eszközök kezelésêt, akkor ott középen a Frissítések jelentek meg résznél nem kattintok a részletekre, hanem felül a Kezelésre váltok át. Ott kiválasztom a Frissitesek jelentek meg lehetőséget és szépen egész ablakban látom és bepipálom amit frissiteni szeretnék. Ha a rendezésnél a nemrég frissitett-et állítom be akkor alul maradnak amit nem akarok frissíteni és felül vannak mindig az újak...
-
Tannen
tag
Abban kérnék segítséget, hogyan tudom a Poweramp Equalizer-t a lejátszókhoz és a Spotify-hoz társítani, mert nem kapcsolódik, és nem találom a helyes beállításokat. (Xiaomi 14T Pro)
-
chubby2o6
senior tag
válasz
Tökimanó #176058 üzenetére
A Könnyű magyar billentyűzet 2 [link] tudja a hangbeviteles írásjelek átalakítását. Ingyenes, elég részletesen testreszabható, ha bejelentkezel, mentheted/visszaállíthatod a beállításokat másik telón is. Opcionálisan külön számsor, külön sor az ékezetes betűknek, viszont nem jegyez meg semmit, nem ad javaslatokat gépelés közben. Utóbbi nekem nem is hiányzik ( minden, ez előtt használt billentyűzeten kikapcsoltam ).
-
chubby2o6
senior tag
válasz
kaciokos #176060 üzenetére
El lehet tüntetni. Frissítéskor rányomok, hogy wifin keresztül automatikusan frissíthet, ilyenkor a majd' egészablakos figyelmeztetés eltűnik. Ha végeztem a frissítéssel, a Play beállításainál visszaállítom, hogy ne frissítsen automatikusan. Nem mondom, hogy nem körülményes
, de még mindig jobb, mint a figyelmeztető ablak alatt szabadon maradt két sorban bohóckodni.
-
Rigormortiis
veterán
-
kaciokos
őstag
válasz
efi99 #176057 üzenetére
Egyszerű: a Google-nek az az érdeke, hogy frissíts minden appot. Ha ettől eltérően szeretnél viselkedni, azt lehetővé teszik, de nem könnyítik meg.
Én pl. minden appot frissítek, de csak manuálisan 1-2 naponta, mert szeretem tudni, mik a változások, már ha a fejlesztő leírja. Emiatt egy pár éve a függő frissítések ablak kb. 40%-át az a figyelmeztetés foglalja el, hogy nem akarom-e bekapcsolni az automatikus frissítést. Eltűntethetetlen. -
BBUN52
tag
Sziasztok!
Kicsit specifikus kérdésem lenne.Nem volt valaki mostanában Kínában?
Kellene egy jó VPN app legalább telora, ami működik kintről. Legutoljára (szeptember) képtelen voltam olyan VPN alkalmazást felrakni ami működött volna, legalább 3-4-et kipróbáltam, de képtelenek voltak kapcsolódni VPN szerverre.Köszi előre is.
-
Tökimanó
senior tag
válasz
efi99 #176057 üzenetére
Ebben teljes mértékben egyetértek veled. Valóban vannak érdekes megoldásai a Googlenak, ami érthetetlennek tűnik egy ekkora cég részéről. Ráadásul kicsit sem felhasználóbarát. Az általad leírtakhoz én még hozzátenném az előre telepített alkalmazások törlésének tiltását, néhány kivételtől eltekintve. Van egy csomó olyan ami számomra teljesen fölösleges, de ott terpeszkedik a telefonon. Tudom vannak bizonyos megoldások, de azokba nem akarok belebonyolódni. A másik amit nem értek, a Gboard billentyűzet nem rossz, de a hangbeviteles írása katasztofális. A Swype Keyboard már rég megszünt, de sok évvel ezelőtt tudta azt amit a Google nem tud, vagy nem akar megoldani. Bármilyen irásjelet rakok be a szövegbe azt a Gboard nem írásjelként teszi be, hanem leírja. Ha pontot, akkor nem . kerül beírásra hanem leírva hogy pont. Ez így macerás, hiszen vagy meg kell állni beírni, vagy a végén az egészet átolvasni és beilleszteni a megfelelő írásjelet. Még lehetne több példát felhozni ami nem igazán jó a googleban, de nem érdemes. Így kell használnunk őket ahogy van. Ha tetszik , ha nem. Nem mi döntünk. Pedig elvileg kíváncsiak a véleményünkre.
-
efi99
őstag
válasz
Tökimanó #176044 üzenetére
Hát lehet. De ha én bepipálom egyiknél, utána nincs kedvem a telepített 150 app közül a 137-nél meg egyesével visszaszedegetni, ahol mégsem akarom.
Nagyon fakerekű megoldás ez a Google-tól. Egyszerűen nem értem miért nem jutottak el 15 év alatt oda, hogy ezt kulturáltan megcsinálják és választható legyen gyorsan egy listában, hogy melyik kérem auto-ra, melyikről kérek csak értesítést és melyikről hallgasson. Az is eleve milyen már, hogy, ami alszik, arról nem szól semmit. Aztán, amikor elindítom, akkor vagy használjam a fél éves verziót vagy állandóan azzal kezdjem (a ritka) használatot mindig, hogy frissít és várni kell? -
hamiki
lelkes újonc
Üdv mindenkinek
Ha valakinek van ötlete, tapasztalata segítség.
Kb. az android 14-tól jöhetet, hogy a játékokat be kell gyűjteni valamibe, ha akarom ha nem. Legalább is én ezt tapasztalom.
Ez nagyon macerás, stb.
Adjatok ötletet, mit lehet tenni?
Miért nem jó, ha egy oldalon gyűjtöm őket? -
kiraly.andra
aktív tag
válasz
WhiteWalker #176045 üzenetére
A Skit által listázott alkalmazások bármelyikére kattintva megjelenik egy felület, annak jobb alsó sarkában pedig egy fogaskerék. Arra kattintva az "Extract" vagy a "Share" adja neked az APK fájlt. A fenti képernyőmentésen a magyar fordítás félrevezető (rossz), mert valójában nem kicsomagolásról van szó, hanem az APK kinyeréséről.
-
Foose
addikt
Nem lenne rossz ha tudná használni a megtanult szavakat swiftkeyből, gboardból, heliboardból.... vagy legalább csak az egyből
-
Foose
addikt
Sziasztok! Anysoft key. ....Mi lehet a baj nálam? A szóköz alatt iszonyú sok hely marad üres. Az app saját magyar kiegészítője van telepítve. [kép]
-
zoltanz
nagyúr
Helyi két könyvtár fájltartalma összehasonlításáta milyen app alkalmas?
köszi! -
-
kp78
addikt
válasz
amarna #175945 üzenetére
Sikerült végül a Samsung naptárt telepíteni?
Bnőnek egy Vivo-ra szerettem volna, de nem sikerült az APKMirror-ról letöltött verziót. Valószínű OneUI kell(ene) neki.
Google naptár (ami amúgy nem olyan rossz, mint amennyire a Google tárcsázó/telefon) helyett melyek ajánlottak, ami leginkább hasonló a Samsung naptárhoz?
-
svgyula
addikt
válasz
WhiteWalker #176045 üzenetére
Beírod a keresőbe a játék nevét és letöltés apk file-ban. Én PC-ről szoktam ezt csinálni és elmentem egy tetszőleges könyvtárba és megvan évek óta. Nyilván probléma lesz egy idő után ha nem engedi az agyonmókolt android de addigra talán már nem is fog kelleni.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
kiraly.andra #176042 üzenetére
Persze, mint minden alkalmazást, ezeket is ki lehet menteni.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
WhiteWalker #176037 üzenetére
-
efi99
őstag
válasz
Viktor0610 #176034 üzenetére
Ez nem lesz jó, ez mindre bekapcsolja.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Ha 1x letöltöd, akkor elérhető lesz később is.
-
svgyula
addikt
válasz
A webes felületen rákeresel név szerint és letöltöd mint "apk". Utána elmented egy neked tetsző helyre.
-
joelke HU
őstag
Hali. Premier TV-vel lenne gondom. VLC playeren nézem mobilon. De automatikus betölti a feliratot. Elég zavaró. És nem lehet kikapcsolni. A felirat résznél nincs opció a kikapcsolásra csak másik betöltésére.
Erre valami megoldás esetleg? -
WhiteWalker
nagyúr
Most olvastam ezt a hírt:
Ingyenesek lettek a SEGA klasszikusai, mielőtt végleg eltűnnének!
Kérdésem az lenne , ha letöltöm valamelyiket , akkor ki lehet menteni őket valahogy , hogy később vissza lehessen rakni , ha már nincs fent a Google áruházban?
-
Tökimanó
senior tag
válasz
Viktor0610 #176034 üzenetére
Köszönöm!
-
GEPESZ66
veterán
Miért nem érhető el a Samsung böngészőben a fordító bővítmény?
-
-
Tökimanó
senior tag
Lehet hülye kérdés , de azért felteszem.
A playben vagy automatikus , vagy manuális frissítési lehetőségük van az alkalmazásoknak. Esetleg létezik olyan beállítás amiben egyes alkalmazásokat kizárok a frissítésből, de a többit automatikusan frissítse?
-
efi99
őstag
válasz
yusukee #176024 üzenetére
De van.
Engem is rohadtul idegesített, miért ne kereshetne alvó programokhoz is frissítést, ha én úgy akarom. Attól még, hogy egy app alvó, nagyon is jól tudja, hogy fel van telepítve, melyik verzió és van-e újabb, ennek ellenére nincs semmi ilyen opció sem a telefonokban, sem a Play Store-ban
Ezzel lehet megoldani, ez legalább az értesítést elvégzi, automatikusan is akár: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anod.appwatcher
Utána viszont neked kell engedélyezned - már a PS oldalán - az app felébresztését és frissítését. -
yusukee
aktív tag
válasz
Rigormortiis #176025 üzenetére
Azt értem, de nem a Play Store van alvásban, hanem a konkrét app. A play store az, ami frissíti őket.
De elfogadom, csak nekem nem tűnik logikusnak.
-
kaciokos
őstag
-
Rigormortiis
veterán
válasz
yusukee #176020 üzenetére
Szia!
Az akkubeállításoknál keress egy háttérbeli használat korlátai menüpontot, és ezen belül lehet látni a mélyalvásban lévő appokat. Ezek nem futkoznak a háttérben, nem is frissülnek. Ha nem használsz egy appot egy ideig, akkor ide kerülnek, de erről értesít is. Ha kiveszed őket mélyalvásból, akkor frissülni fognak.
-
ggeleven
őstag
válasz
TaliGa #176017 üzenetére
Ha egyszer is rányomott arra, hogy jelszó mentése, akkor a Google Jelszókezelőben ott kellene lenniük (pontosabban rá is kérdezhetett, hogy melyik fiók alá mentse, de nem hiszem, hogy egyáltalán megnézte mi van odaírva, hanem csak nyomott egy mentést, már ha nyomott). Másik telón belépve ugyanabba a fiókba ott lesz az. Legegyszerűbben Chrome/Beállítások/Google Jelszókezelő útvonalon érhető el avagy böngészőben a passwords.google.com-on.
Jelszavak mentése, kezelése és védelme
Jelszavak kezelése a Chrome-ban - Android -
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy samsung s24-em (nem tudom van-e köze hozzá). Az miért van, hogy a google play mindig csak a nem rég megnyitott alkalmazásokhoz talál frisstést? Még akkor is amikor kézzel keresek.
Tipikusan az ilyen ritkábban használt kuponos alkalmazásoknál van, hogy elvileg friss minden, de amikor használnám kiírja, hogy van újabb és frissítsek.
Tegnap kipróbáltam. Nem volt semmi frissítés. Elindítottam 5 ritkábban használtat és utána talált mindegyikhez frissítést. Elég bosszantó.
Van erre valami megoldás?
Köszi
-
TaliGa
aktív tag
válasz
WhiteWalker #176018 üzenetére
Így van..., nem volt.
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
A nővérem a régi Samu A53 telójáról költözne egy Xiaomira, és tegnap pedzegette, hogy létezik e olyan módszer ami az appokat bejelentkezési adatokkal, tehát felhasználónévvel-jelszóval együtt átviszi a régiről az újra. Feltehetően, sok helyen nem jegyezte fel a bejelentkezési adatokat
Nos, ehhez kérnék ötleteket. Előre is köszi a válaszokat! -
tomy86
addikt
válasz
dodopek #176002 üzenetére
Kérdezz rá az androidos játékok topikban is!
-
dodopek
addikt
sziasztok,
Egy régi játékot keresek kb 2012-ből. Androidon futott, egy tehenet kellett minél messzebbre dobni. Már évek óta nincs fenn a play-en, de szeretném megmutatni a lányomnak, legalább videot róla. Hülyére kerestem old games, flying cow, és egyéb kulcsszavakkal, sőt a chatgpt sem tudott segíteni. Megvan esetleg valakinek, hogy mi volt a game neve? -
YxVs
senior tag
Sziasztok, anysoft keyboard-on miért nem tudom kiválasztani a 4 soros elrendezést, ahol a felső sorban az ékezetes betűk jelennek meg? Android 14.
Magyar nyelvi csomag telepítve.
Csak a 3 soros qwertz opciót ajánlja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest