Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fcsabika1

    tag

    Sziasztok.

    A következő konfigom van:
    Proci: AMD Athlon II X4 860K
    Alaplap: Asus A88XM-Plus
    Ram: HyperX Fury 1866Mhz 2x4Gb DDR3
    Vga: Asus R7 265 2Gb
    Ssd: HyperX Fury 120Gb
    Hdd: WD Red 1Tb
    Táp: Be Quiet Pure Power L8 350W
    Ház: Zalman T2 Plus
    Hűtők: LC-Power LC-CC95 procira, Coolink Swif2 92P és 120P házra

    Ez az első saját összeállítású gépem, tegnap raktam össze, és sajnos a procival kapcsolatban lenne egy problémám.
    Eddig néhány órát ment a gép, nem vettem észre semmi problémát, csak annyi volt furcsa hogy túl hangos volt a proci ventije, mintha túl magas fordulatszámon menne.
    Néhány óra használat után (böngészés, driverek) megnéztem a hőmérsékleteket először, és a procié szerintem nagyon magas, valami nincs rendben.
    Alapállapotban, amikor nem dolgozik, max meg van nyitva a böngészőben egy lap, leginkább 75-85 celsius között mozog a szám.
    Bármit kezdenék csinálni ami csak néhány % procit használna, azonnal még fentebb akar menni, 90 fokot is láttam, de nem nagyon próbálgattam.
    Ezeket a fokokat a Speccy nevű progiban néztem, de utána olvastam hogy AMD prociknál inkább az AMD Overdrive-t ajánlott használni, és ott a thermal margint nézni, mert az pontosabb.
    Nem tudom mi baja az AMD Overdrive-nak de telepítettem, és aztán ahogy indítom, leokézom a figyelmeztetést, azonnal újraindul a gép. Többször is próbáltam, több verzióval is, de mindig ugyanaz történt.
    Nem értem ez mért van, de nem annyira nagy baj, mert amit a Speccy ír, az is elég arra, hogy tudjam hogy valamit változtatni kell.
    Arra gyanakodok, hogy a hűtőn lévő hővezető pasztával lehet baj. Amikor a hűtőt telepítettem, akkor a két beakasztós oldalán nem volt eléggé ellazítva a csavar, így amikor egyik felét beakasztottam, utána a másikat nem tudtam kicsit erőltetve sem, ezért csúszkált a hűtő a procin rajta a pasztával. Emiatt végül amikor sikerült feltenni, nem lett egyenletes a paszta eloszlása, és olyan helyre is jutott a procin jócskán, ahol nem érinti a hűtő.
    Szóval emiatt esetleg előfordulhat a fenti probléma? Én másra nem tudok gondolni. Vagy szerintetek mitől lehet?
    Előre is köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák