Hirdetés

  • Elden Ring - Shadow of the Erdtree teszt

    gp Több, mint két évet kellett várni az Elden Ring első, és valószínűleg egyetlen kiegészítőjére. Megérte vajon a várakozást?

  • T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb

    ma Az első körös magentás szolgáltatói telefonok ugyan nem voltak drágák, de sok kompromisszumot követeltek meg. A második generációs páros minden szempontból fejlődött, miközben az árazás maradt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • vz12

    tag

    Van egy másik kérdésem, sőt kettő.
    Nemrég vettem egy jó kis rádiót (+ MP3, stb), amit időnként használok, nem mondanám, hogy állandóan be van kapcsolva :N, a marketing szerint kb. 20 órát tud egy feltöltéssel közepes hangerőn, én halkabban hallgatom, tehát nálam lehet hogy többet. A beépített 18650 Li-ion aksijához "baltával" vagy szervizben lehet hozzáférni, így saját töltőre nem lehet tenni (mondjuk refresh céljából), csak az USB kábellel történő töltés lehetősége marad. Sajnos a kijelzőn nem látom a töltöttség állapotát, tehát, hogy pl. hozzávetőlegesen 0-4 "pálcika" állapotban van, csak azt fogom észrevenni, hogy nincs benne elég erő, tehát lemerült. Ehhez hasonlóan töltés közben sem látszódik az állapot, amikor a töltést jelző LED kialszik, akkor ki lehet húzni a töltőkábelt.
    Sosem volt még 18650-es és hasonló aksim, nincs vele tapasztalatom, egyébként töltőm sincs (még) hozzá.

    Kérdés1: Mennyire ártok/használok az aksi teljesítményének és/vagy élettartamának, ha folyamatosan rá van dugva a töltőkábel (ha megy az eszköz, ha nem) ?

    Azt hallottam, hogy a Li-ion aksiknál az ideális, ha kb. 30-80% közötti töltöttségi állapotban tartjuk őket, tehát nem merítjük le teljesen, és nem is töltjük fel teljesen őket, legalábbis a telefon és notebook aksik kapcsán több helyen olvastam ilyeneket, hogy így lehet maximalizálni az aksi élettartamát. Ez alapján a kérdésemben említett módszer nem a legjobb, viszont egyszerű. :)

    Kérdés2: A 18650-re is igaz ez? Az én esetemben a kézikönyv szerint 5 óra a teljes feltöltési idő, ha mondjuk 3-4 órát töltöm csak, azzal javítom az élettartamát? Persze hogy milyen állapotban kezdem a töltést, azt csak "érzésre" tudom megtippelni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák