Hirdetés

Aktív témák

  • cowboy_bebop

    őstag

    Sziasztok!

    Elég "érdekes" dolog történt velem, és ezzel kapcsolatban javasolnám feketére AMD The Best fórumtársat.

    Meghirdetett 10 db PC kormányt, meglepően jó áron, 25.000-ért. A hátulütője az volt h. egyben kellett vinni az egészet.
    Az apróhirdetés feladását követően fél napon belül jelentkeztem is h. vinném.

    08.08.
    A probléma csak annyi volt h. én nem v.ok pesti.
    Először érdeklődtem h. postán megoldható-e a dolog. Azt válaszolta h. szerinte nem, mert ahhoz túl nagyok a csomagok.
    Utána arra gondoltam h. akkor futárszolgálatra fogom bízni a dolgot, találtam is egyet és mivel a futár árának kiszámolásához kellenek a küldemény adatai (méretei, súlya, néhol még az is h. hány részletben van), kértem h. ezeket adja meg nekem. Valamint még arra is kértem h. próbálja már meg berakni az egészet lehetőleg egyetlen nagy dobozba, mert úgy lesz talán a legolcsóbb.

    08.08-08.12.
    Ezután napok teltek el, de lényegében semmi sem történt; többszöri kérésem ellenére is szinte figyelmen kívül hagyta a kérdésemet (még mindig a küldemény súlya és méretei ugyebár).
    Szerintem fontos kiemelni h. 10-én megírtam neki h. egyébként előre utalással fizetnék.

    08.12.
    Megírja a kedves eladó h. nem fog beférni egy dobozba sajnos, így inkább hagyjuk a dolgot.
    Közben én is utánajártam, utánaérdeklődtem és kiderült h. annyira nem is lényeges h. egy darabban legyen a csomag, úgyh. mondtam h. megérdeklődőm biztos ami biztos.

    08.13.
    Válaszol h. rendben van, csak gyorsan intézzük el a dolgot (!) (miután miatta csúszunk már 5 napja), mert pénteken utazik el.
    2 órával később elküldöm a futárszolgálat válaszát, amelyben a leglényegesebb az h. a küldemény adatai (súly, méretei) nélkül nem tudnak semmi konkrétat mondani.

    08.14.
    00:08-12:02
    Éjfél után pár perccel jön a válasz h. rendben, de már csak 8db maradt (mekkora jó fej h. eddig 10db-ról volt szó). Illetve azt is írja h. van egy ismerőse, aki tudna segíteni a szállításban, futárszolgálatos ismerőse miatt [ez annyira nem is lényeges, mert arra a többszöri kérdésemre h. esetleg meg tudná-e adni ennek a futárszolgálatnak a nevét/elérhetőséget, természetesen nem válaszolt. Mintha nem is kérdeztem volna semmit (nem értem h. akkor minek hozta egyáltalán fel :F)].
    Még ugyanebben az üzenetben elküldi a nevét/számlaszámát ahova utaljam a pénzt.

    Ha rajtam áll, már abban a másodpercben utalom netbankon keresztül a pénzt ah. megkapom az üzenetet, de mivel sok futárszolgálatnál nem mindegy h.a feladó vagy a címzett fizeti-e ki a díjat, így arra gondoltam h. ha csak ezért felszámolnak plusz 500 forintot, akkor inkább a szállítási díjat is hozzácsapom az összeghez, és megkérem h. fizesse már ki ő előre a futárt). Még mindig ugyanebben az üzenetben végre kapok egy adatot, megírja h. egy doboz súlya 2.5kg.
    Válaszomban kérem h. ha esetleg a méreteit is meg tudná adni az már ultrajó lenne.

    12:30
    Megkapom a méreteket is, csodás. Indulhat a vad ajánlatkérés a futárszolgálatoktól.
    Hogy meggyorsítsam a dolgokat, nem e-mailben, hanem telefonon kérek ajánlatot.

    13:00
    Miután végigtelefonáltam a már előre kiírt kb. 5-6 futárszolgálatot (összesen kb. 15 perc beszélgetés, nagyja mobilszám), megvan a befutó, egész olcsó, 3100ft+ÁFA-ért elhozzák a cuccot Miskolcra. Le is zsíroztam velük, de ugyebár konkrét felvételi cím hiányában nem tudtam velük maradéktalanul lebeszélni.

    13:05
    A kedves eladó közli h. "sajnos tárgytalan az üzlet, mert jönnek Pesten, és elviszik a cuccot".

    Na, ekkor ment fel bennem a pumpa, és határoztam el h. - az eladó egyidejű értesítése mellett - megírom ezt ide, mert egy "csöppet" túlzásnak érzem az eladó viselkedését.

    Aki végigolvasta, annak köszönöm szépen.

    u.i.: Összeszámoltam; a küldemény súlya és/vagy mérete után 7 nap alatt 7-szer érdeklődtem, választ csak a 7. napon kaptam.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák