Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Pfund #8864 üzenetére

    A Historyt nem tudod elmenteni, miért is tennéd? Nem menti bele a fájlba, még akkor sem, ha minden lépést lefényképezel (készítesz a History palettán egy-egy snapshotot).

    Viszont ha egy képnek több variációját szeretnéd bemutatni egy fájlban, mondjuk más háttérrel és hajszínnel egy-egy modellt, rétegek sorrendjét és elhelyezkedését variálni, arra a Layer Comps vagy magyarul a rétegszedők nyújtanak lehetőséget. Ezt úgy kell használni, hogy egy-egy munkafolyamatot lefényképezel a Layer Comps panelen, és azt megőrzi. Utána valamit megváltoztatsz, és ismét csinálsz egy fényképet a rétegszedőn. Ezt is megőrzi.

    Ami a lényeg, hogy nem nyúl a rétegekhez, csak azt jegyzi meg, be- vagy ki volt-e kapcsolva egy-egy réteg, effekt; áttetszőségi értékeket és hasonlókat jegyez meg a program. Ezzel is növekszik persze a fájlméret, de többféle dizájnnál ezt használjuk. A megrendelő végigkattintgatja a különböző elrendezésű rétegszedő felvételeket, és választani tud közülük.

    De a historyt nem menti a fájlba egyetlen program sem. Nem csak a Photoshop. Én még nem láttam olyan programot, ami kikapcsoláskor ne ürítette volna ki az undot. Hiszen ez is, akárcsak a History, a memóriában tárolódik, nem a vincseszteren. Szerencsére, különben havonta vehetnénk magunknak Terás vinyókat.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák