Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #45997568

    törölt tag

    Sziasztok, korabban irtam, hogy tervben van egy szemvizsgalat es egy esetleges lehetoseg az amblyiopiam helyretetelere.

    Ma reggel sikerult is eljutni a vizsgalatra, itt UK-ben ket helyen van, York (eszak) es Stoke-on-Trent (kozepfolde - midlands :B ). Egy helyi szemeszorvos vegzi a vizsgalatot, illetve a szoftver kalibralasat.

    Az elso 20 percben atbeszeltuk a helyzetemet, miota vagyok szemuveges, voltak-e esetleges mutetek, hol tartok most. Ezutan csinalt egy standard es egy 3D latast felmero vizsgalatot, megallapitotta hogy a bal szemem enyhen kepes a sztereo latasra, de ez jo jel, mert nem 0-rol indulok. Teljesen normalis a doktor, segitokesz es latszik hogy jo szakember.

    A vizsgalat masodik fele az a VR szoftveres felmeres es kalibralas volt. HTC Vive-on teszteltem a szoftvert, itt megallapitotta melyik jatekok (mert jatszani kell hogy fejleszd a szemed - illetve hogy az en esetemben fejleszd az agyad szem feletti kontrolljat - a szem mozgato izmok nalam rendben vannak, am a szemet nem hasznalja az agy terlatasra csak ha nagyon muszaj)

    4 fele jatek van, az elso egy kosarlabdas, a gep dobalja feled a kosarlabdakat, az orrodbol no ki a kosar es el kell kapni a lasztikat. Kulonbozo beallitasi lehetosegek vannak, nehezsegi fokozatok, ez jol ment, szoval erre nincs szuksegem.

    A kovetkezo egy arkanoid tipusu jatek 3D-ben, ahol a kezeddel kell a labdat iranyitva a teglakat eltalalni.

    A harmadik egy szappanbuborekos, ahol a buborekok a terben lebegnek es el kell kapni oket.

    A jelenleg utolso meg egy urhajos "csojatek" ahol a hajodat kell a karikakon szepen atvezetni, kulonbozo feladatokat megoldva.

    Tovabbi jatekok jonnek hamarosan. Allitolag :P

    Elso hallasra nem tunik nagy bummnak, am itt pont az a lenyeg, hogy ravegyuk az agyat hogy az elhanyagolt szemet szepen el kezdje hasznalni es a ket kepet (a ket szembol) osszeszinkronizalja. ezt ugy eri el hogy a gyengebb (nalam ez a bal) oldalra teszi a kulcsfontossagu reszleteket, ezaltal az agy ra van kenyszeritve, hogy a siker vegett onnan gyujtse be az informaciot, igy elerve azt hogy kialakuljon a 3D latas, a lazy eye is elkezdjen dolgozni, vegre, 3X ev utan...

    Nem a reklam helye, am akit erdekel itt az oldal, itt meg tudod nezni hol a legkozelebbi szemeszet aki ezzel foglalkozik.

    A piszkos anyagiakat sem hagyom ki, az elso alkalommal 100£ volt a vizsgalat es a szoftver licensz ara, ezek utan jelenleg 50£ havonta amig helyre nem jon a dolog vagy abba nem hagyom. Hogy ez sok vagy keves mindenki maga dontse el, en ugy vagyok vele hogy ha 38 ev utan sikerul helyrehozni a latasomat 3D-re akkor semmiseg. A doktor latja az accountomat es napi rendszereseggel ellenorzi hogy haladok, amikor mar jol megy egy szint, akkor emel a nehezsegen, 6-8 hetente meg elkocsikazok ujra szemelyes kontrollra.

    Miutan hazaertem itt vart a regisztracios level, beregisztraltam, leszedtem a progit, nemsokara jatek jon :DDD

    Napi 15p, esetleg 2x15p ajanlott, ezutobbi eseteben reggel 15p, este 15p.

    A jelenleg tamogatott rendszerek:

    Oculus Rift, HTC Vive, and Samsung GearVR, a Google Daydream is hamarosan tamogatott lesz.

    Osszesegeben erdekes tapasztalat, mindenfelekeppen adok neki egy eselyt, par honap utan azert valami elorelepest varok, neha visszajelzek.

    Udv, rupszi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák