Hirdetés

  • Elden Ring - Shadow of the Erdtree teszt

    gp Több, mint két évet kellett várni az Elden Ring első, és valószínűleg egyetlen kiegészítőjére. Megérte vajon a várakozást?

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb

    ma Az első körös magentás szolgáltatói telefonok ugyan nem voltak drágák, de sok kompromisszumot követeltek meg. A második generációs páros minden szempontból fejlődött, miközben az árazás maradt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz daneel_hu #40510 üzenetére

    A 2017-es MBA az valojaban 2015-os. Ugyonaz a modellszam, az Apple az egyetlen, aki kepes 2015 es 2019 kozott ugyonazt a Broadwell CPU-s gepet arulni (de megtette ezt korabban, a 2012-es MBP-vel is). Azt a gepet nincs ertelme 2017-esnek hivni, igy senki sem lepodik meg, hogy Montereynel veguk lett.

    Ha a MacPro-ra takolsz nem tamogatott rendszert, akkor tudsz takolni az MBA-ra is. De aki kepes maganak rendszert takolni, az teljesen mas szinten hasznalja a szamitogepet. Pl. sajat magamnak teljesen jo a takolt rendszer (volt is anno beige G3-on Tiger, majd underpowered G4-en Leopard, Core Duos iMacen 64 bites rendszer), de azt mar nem adnam oda pl fateromnak, mert ha jon valamilyen update (ami pedig szokott jonni, pl most is bajt okozott az OCLP-s Ventura installoknal az utolso update) az megallithatja az egesz gepet.

    Ha pl. az elobb emlitett, iMac4,1-bol kidobod a Yonahot es raksz a helyere egy Meromos CPU-t, esetleg updateled a firmwaret 4,1-reol 5,1-re (igy meg lesz a 3GB RAM), akkor 3D gyorsitassal el tudsz menni 10.8-ig rajta (a gyari 10.6-os limit helyett!), 3D gyorsitas nelkul viszont 10.11-ig, kernelt patchelve (de tovabbra is GUI gyorsitas nelkul) pedig 10.14 is bootolt rajta. De ettol, ennek a gepnek, nem ez a standard felhasznalasa, igy nem is szamoljuk bele ezeket az eveket.

Új hozzászólás Aktív témák