Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz Tibiajax #115360 üzenetére

    "szemét európai pénzfoci teszi tönkre most már a dél-amerikaiak nagy részét is"

    Pontosan így van. És azokra a piacokra kell termelniük a játékosokat, így olyat termelnek akire igény van, nekik ez megélhetés kérdése. PL-ben van a legtöbb pénz, így ők a fő célcsoport és ők Gabriel Jesusokat keresnek nem Neymarokat, akik ugyan közönségszórakoztatóak, de lusták, szentimentálisak, nem védekeznek, nem fegyelmezettek. Ezek a látványos megmozdulások 90%-a is mind felesleges, de tény hogy közönségszórakoztató, és egy barszareál néző inkább az ilyen celebeket preferálja, mint a Casemiro féle verőnégereket, akik szürkék, de 100x nagyobb melót tesznek bele. (itt megint elválik a dolog, hogy ki mit értékel, amit pl. a Nou Campról mondasz, mert a barszareál a nézőket akarja megnyerni -akiknek nagy része szerintem színházi szórakozásként fogyassza a futballt- ezért is volt végtelenül pragmatikus pl. a sótlan Makelelét a celebkirály Beckhamre cserélni, de azóta ők is belátták hogy kellenek a Casemirok)

    Az igazán világklasszisoknak nincs is szükségük dzsingára, ott van Messi, ő cselek nélkül oldja meg sokkal hatékonyabban azt amit mások látványos cselekkel vagy felesleges biciklizéssel kockáztatnak meg. Aztán ha megnézel egy Messi vs. Ronaldo (az igazi) összevágást akkor előbbinél 3 perc után már ásítozol, Ronaldinhot meg 5x megnézed egymás után, aki 2006 körül 1-2 évig volt igazán kimagasló, de egyébként inkább a könnyed látványos brazilos táncos cseleiről volt híres mint a futballtudásáról.

    Régen lehetett igazán fasza amikor még valóban léteztek a különböző stílusok, amikor egy angol csapat karakteresen más focit játszott, mint egy spanyol, és az egyik tényleg egyáltalán nem volt felkészülve a másikra, mert egyszerűen eszköze sem volt hozzá.
    Ma topszinten nagyjából minden meccs ugyanolyan, leheletnyi nüanszok térnek csak el, amiket ugyan próbálunk így, vagy úgy magyarázni, felnagyítani, de lényegi különbség nincs.
    Akkor még volt, és ennek volt egy bája, egyfajta romantikája.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák