Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz #94529552 #37245 üzenetére

    "Az Euronics sztem a legnagyobb átverős cég, onnan csak óvatosan a vásárlással. Bár a többi üzlet is kiszórja a visszavitt, kis hibás tévéket, szóval egyik se szent."

    Hogy így tesznek, vagy sem, azt megítélni nem tudom. Valószínűleg ezt elkerülni sehol nem tudja az ember.

    Egy időben egyébként én is idegenkedtem tőlük, azt viszont nem tudom vitatni, hogy amikor náluk jártam, mindig udvariasak, segítőkészek voltak az eladók. A tapasztalataim pozitívak.

    "A másik az Edge led<>Direkt led kérdése. A gyártók az összes magasabb kategóriás, és ezáltal jobb minőségű tévékbe majdnem mindig Edge ledes kijelzőt raknak. Ami pl. a focimeccsekhez sokkal jobb, ezért én azt preferálnám. Samsungnál a KU6400-tól mind ilyen."

    Nem igazán értem, hogy a LED-ek elhelyezésének mi köze van a labdarúgó mérkőzések közvetítéséhez, de hogy a Direkt LED kevésbé elterjedt, a mögött sokkal inkább gazdasági megfontolás áll mindegyik gyártó esetében. :)

    A Direkt LED technológia esetében, adott képméret mellett ~3-4-szer több diódát kell felhasználni. Rengeteget spórolnak ezzel.

    Amellett a döntésükben az is szerepet játszhat, hogy manapság, aki nem A++/A+++ energiahatékonyságú készülékeket gyárt, azt szinte "keresztre feszítik". Az Edge LED fogyasztása érezhetően kisebb, így nyert ügye van.

    Ugyanakkor ha a két technológiát összehasonlítjuk, akkor szerintem a Direkt LED által nyújtott előnyök (nagyobb fényerő, kontrasztosabb, egyúttal homogénebb kép) feledtetik az esetleges hátrányait.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák