Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Callisto

    őstag

    Ti teljesen másról beszéltek. Összemossátok a dolgokat. Egyikkel próbáljátok magyarázni az igazatokat, ami viszont egy másik dolog és a kettőnek semmi köze egymáshoz.
    Az egyik az, hogy milyen jelet kap a TV, mik a szabványok, mit dolgoz fel belőle. Pl. 1080p@24, 1080p@50, 1080p@60 és van már 1080p@120 is. Ezek a szabványok. Ezekkel dolgozik a TV elektronikája. (120Hz ritka még. Általában a 4k tévék tudnak 1080p-n, de van néhány FullHD-s tv is ami nem csak fogadja, de meg is tudja jeleníteni ténylegesen. Pl. a 80C tudja fogadni, de csak 60-at jelenít meg.)
    A másik pedig az, hogy a panel maximum hányszor képes frissülni natívan, vagyis hány herzes (ez maximum értéke a panelnak, ezalatt lehet akármennyi, ha elektronika kezeli). Ez abból számolható ki, hogy mennyi a g2g ideje. A maximális natív frissülési képességénél nagyobb herzek már valóban interpoláltak, nem teljes sorfelbontásúak stb. Akkor is ha az elektronika képes lenne feldolgozni a magasabb frissítésű jelet. De fordítva is igaz. Az elektronika hiába képes feldolgozni a magasabb frissítéssel rendelkező videójelet, ha a panel nem képes azzal a gyakorissággal frissülni.
    Az ugyanakkor igaz, hogy rosszabb készülékekben nincs elég jó panel vagy az elektronika gyenge és az 50/60 herznél sincs meg a teljes sorfelbontás. Ezekből sajnos rengeteg van.
    Szóval attól, hogy szabvány szerint mondjuk adott TV 60 herzet fogad és kezel, a beépített panel lehet többre képes natívan. Én erről beszélek. A panelek frissítési frekijéről, nem az elektronika képességéről, korlátairól.
    És ha a panelnek magasabb a natív frissítési képessége, mint amit az elektronika fogda/feldolgoz az akkor is jobb a gyengébb képességű panelnél mivel kisebb rajta a ghosting és a g2g magasabb idejéből származó egyéb jelenségek.

    [ Szerkesztve ]

    "A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

Új hozzászólás Aktív témák