Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    Sziasztok!

    1,5 éve vásárolt LG 47LA691S TV-m megújításán gondolkodom (a panel megegyezik a LA660, LA690-vel, 2013-as modell).
    Szintén 250K (+ egy kicsi ha kell) lenne rászánva, ha elmegy a mostani.
    Nekem az LG volt az első rendes lapos TV-m és alapvetően szerettem, de pár dolgot tapasztaltam vele:
    - szinte csak este/éjszaka filmezek: a fekete nem az igazi, a mozgást nem érzem mindig természetesenek a képernyőn
    - a felhőket jobban szeretem az égen látni (és viszonylag még szerencsés is vagyok, mert csak egy sarkam felhős kicsit/közepesen, szóval egy szavam se lehet, ahhoz képest, amilyen egy átlagos panel)
    - számítógéppel hajtom meg AV erősítőn keresztül a TV-t, néha játszanék is rajta, nehézkesen, de sikerült beállítani mindent, a játékok 60HZ-en, filmek ~24-en vannak automatikusan, de azért van érezhető input lag pl. fps játékok esetén és a mozgást nézni hozzútávon fárasztó tud lenni
    Természetesen ezek kiragadott és sarkított esetenként előforduló tapasztalatok, de gondoltam megosztom a nyilvánvaló jó dolgok mellett ezt is, ettől függetlenül, mint egy jó IPS panel gondolok a TV-mre.

    Ahogy láttam az új modelleket, nem sok minden változott, a 3D és 4K nem érdekel, ellenben a 47"-ról gondoltam, hogy váltok 55-re, de itt egy hatalmas árrás van, ennek mi az oka? FHD-ban ez ekkora plusz költség? Maradjak csak szépen 47"-on?

    Mi lehetne egy értelmes előrelépés számomra? Sony Bravia KDL-55W8 ? Várjak pár (3?) hónapot, hátha az új modellek lenyomják a régieket árban?

    UI.: fontos lenne a jó minőségű (szemnek) panel, nem tudom a monitorok világában jellemző PWM itt mennyire terjedt el, de olyat nem szeretnék.

    Picit tanácstalan vagyok, azt viszont tudom, hogy, ha el szeretném még értékért adni az LG-t, azt most kell, amíg garis és hibátlan állapotú.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák