Hirdetés

WP blog: Samsung Omnia M előzetes

Bár a Windows Phone 8 már a spájzban van, még bele lehet szaladni egy-egy új WP7-es modellbe. Nemrég jelent meg például a Nokia Lumia 900, most pedig a Samsung újdonsága érkezett meg a szerkesztőségünkbe. Az Omnia sorozat legújabb tagja elsősorban az árával szeretne hódítani, a Lumia 610-hez hasonlóan egy, az átlag WP7-es mobilnál gyengébb hardverrel szerelt készülékkel van dolgunk, mely ennek köszönhetően jóval a konkurencia alatti árral indul.


[+]

A formaterv is ezt tükrözi, a dél-koreai gyártó nem gondolkodott túl sokat az Omnia M megalkotásakor, egy egyszerű, ám abszolút vállalható formatervvel van dolgunk. Az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú kijelző feszít, melynek felbontása 480 x 800 képpontos, ami körülbelül 233 ppi pixelsűrűséggel kecsegtet. A technológiát tekintve egy PenTile mátrix alapú Super AMOLED kijelzővel van dolgunk, nagy betekintési szöggel és vibrálóan élénk színekkel. A megjelenítő alatt a három szokásos gombot (vissza, start és keresés) találjuk.

A képalkotási képességeket egy VGA felbontású előlapi kamera és egy komolyabb hátlapi fényképező alkotja; előbbit elsősorban videócsevegésre érdemes használni. Az elsődleges kamera autofókuszos, a felbontása legfeljebb 5 megapixeles lehet, gyenge fényviszonyok esetében pedig a LED-es villanót is érdemes bevetni. A hátlap alatt egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor lapul. Adatkommunikációs szempontból a szokásos WiFi, Bluetooth és a-GPS alkotta triót kapjuk, melyek mellé 7,2 Mbps sebességű HSDPA és 5,76 Mbps sebességű HSUPA társul.


[+]

A mobil lelke egy 1 GHz órajelű processzor, mely mellett 384 MB RAM és modelltől függően 4 vagy 8 GB belső tárhely található. Utóbbi fix méretű, hiszen a WP7-es mobilokat nem lehet microSD-kártyával bővíteni, ám megfelelő mobilinternettel a SkyDrive kapacitását is igénybe lehet venni. A telefonon a Windows Phone rendszer legújabb változata fut, a sebességre szokás szerint nincs panasz, az animációk folyamatosak, a programok gyorsan elindulnak. A Samsung néhány extra alkalmazással bővítette az alap kínálatot, ilyen például a gyártó ChatOn névre hallgató multiplatform csevegőszolgáltatása. Első körben tehát ennyit szeretnénk elárulni a telefonról, hamarosan jelentkezünk a részletes bemutatóval.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények