Hirdetés

WP7 blog: Ford Mustang WP7-alapokon

Nemrég egy különleges műsort láthattak a Discovery családjába tartozó Velocity TV-adó nézői. Az autókkal és motorokkal foglalkozó adón bemutatásra került az úgynevezett Project Detroit, melynek során egy tuningautó belső elektronikus rendszerét masszívan Windows-alapokra építették. A Microsoft összeállt a Pimp My Ride című műsorból is ismerős West Coast Customs céggel, amely egyedi tervezésű luxusautók összeállítására szakosodott. A tuningcég dizájnere, Ryan Friedlinghaus és a rendmondi szoftveróriás kollaborációjából egy speciális Ford Mustang született, melyet Microsoft-technológiákkal zsúfoltak tele.

Maga az autó is különleges: egy idei gyártású Mustangot és egy 1967-es Mustang karosszériát raktak egybe, természetesen rengeteg eye candy-vel megspékelve. Belül, mint azt említettük, minden elektronikai berendezés össze van kötve a Microsoft saját gyártmányú szoftvereivel. Azaz Windows 8 és Kinect mindenhol, a kocsi az utasok minden rezzenésére figyel.

És hogy jön mindehhez a Windows Phone? A redmondi cég természetesen a saját mobilplatformját is bevette a játékba, az autó vezérlését sok esetben telefonnal is meg lehet oldani. Az ajtók zárását és nyitását, valamint a motor beindítását a Viper SmartStart névre hallgató programmal lehet menedzselni; ez egyébként a kocsi pozicionálását is megoldja. Emellett a telefon hangfelismerő rendszere is integrálásra került, a mobilba beszélve a hangot akár a hangszórórendszeren keresztül is üvöltethetjük. Bár az autó sajnos csak prototípus, remélhetőleg hamarosan a nagy tömegek számára is elérhető lesz egy hasonlóan integrált megoldás.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények