Vizuális frissítést kaphat a Google Play Áruház

Maga a Google Play Áruház sok mindent magában foglal. A felhasználók elérhetik ezen keresztül például az alkalmazásokat, a zenéket, filmeket valamint a könyveket. Viszonylag könnyű benne keresni, a letölteni kívánt programoknál pedig nem csak képernyőmentések, hanem videók is megtekinthetők, így még áttekinthetőbbé válik a kínálat. Az idei Google I/O-n bejelentett L Preview számos dizájnfrissítést tartalmaz, a kiszivárgott képek alapján pedig úgy tűnik, hogy ez a Play Store-t is érinti.

Google Play Áruház frissített felülete

Az Android Police most újabb screenshotokat hozott nyilvánosságra, amik a vizuális felületi változásokról tesznek tanúbizonyságot. Az applikációknál megfigyelhető, hogy sokkal markánsabban jelennek meg az ikonok és a háttérképek, a filmek rovatnál pedig a háttérkép egy videó előzetesként szolgál, hogy betekintést nyerjünk a megvásárolni kívánt filmek tartalmába.

Google Play Áruház frissített felülete

A változások természetesen a mobil és tablet verziót érintik leginkább, a webes felület módosításáról egyelőre még nem szól a fáma. További újdonság, hogy a megosztás gomb máshová került, a leírás pedig most már teljes képernyős nézetben is olvasható lesz, ezáltal sokkal könnyebben ki lehet majd emelni a lényeget.

Google Play Áruház frissített felülete

A változások bevezetésének időpontjáról egyáltalán nem ír az Android Police, de ha a Google újfajta Material Design felületét nézzük, akkor nem kizárt, hogy az Android L rendszer megjelenésével egyidejűleg a letisztultabb Play Áruház is elérhetővé válik. A fenti képernyőképek még változhatnak, mindenesetre az irány jó, a keresőórás a minél könnyebb áttekinthetőséget kívánja elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés