Valószínűtlen az Apple baseband létezése

Az elmúlt hónapok során az Apple több nagytudású szakértőt csábított át a Broadcomm csapatából, melyet követően szinte azonnal szárnyra kaptak a saját baseband fejlesztése körüli pletykák. A baseband a készülékek rádiós moduljainak, azok közül is elsősorban a mobilhálóztatokkal való kommunikációért felelős alrendszere, mely saját feldolgozóegységet, RAM-ot és firmware-t tartalmaz, vagyis az alkalmazásprocesszortól teljesen függetlenül végzi a működését. Brian Modoff, a Deutsche Bank elemzője szerint egy ilyen rendszer-a-rendszerben modul megtervezése ezer mérnökkel és egy remek szakértőgárdával is legalább 5 évet venne igénybe, melyet a kaliforniai gyártó hatalmas pénzügyi ráfordításai sem tudnának felgyorsítani.

Modoff szerint elég valószínűtlen, hogy az Apple ekkora fába vágná a fejszéjét, sokkal valószínűbb ugyanis egy saját WiFi modul létrehozása, illetve az sem lehetetlen, hogy a „megvásárolt” szakértők feladata a piacon lévő megoldások hatékonyabb integrálása lesz. Az Apple készülékeinek titka mindig is a hardver és a szoftver tökéletes összehangolása volt, hiszen így viszonylag gyenge hardveres környezetben is kiemelkedő felhasználói élmény biztosítható. Az alkalmazásprocesszortól eltérően egy baseband megalkotása jóval összetettebb feladat, hiszen itt nem licencelhető komponensekből kell összeállítani egy lapkát, hanem a rádiófrekvenciás jelek feldolgozásához kell kidolgozni robosztus és nagy-érzékenységű megoldásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Június 2-án rajtol a WWDC 2014

    Az almás vállalat közzétette fejlesztői konferenciájának pontos dátumát, ami valószínűleg az új iOS és OS X operációs rendszerekről szól majd.

  • Problémák az iOS 7.1 frissítéssel

    Ujjlenyomat-letapogatási problémákat, rövidebb üzemidőt és véletlenszerű lassulásokat okozhat az Apple hibajavításra szánt platformfrissítése.

  • Ilyen lesz az iOS 8?

    Új alkalmazásokról és egészség-központú szolgáltatásokról árulkodik az Apple új kezelőfelületének állítólagos fotója.

  • Navigációs fronton erősít az Apple

    Tömegközlekedési útvonalakkal és megbízhatóbb navigációval érkezik az iOS platform következő kiadása.

Hirdetés