Hirdetés

Újraindul az MWC blog

Kedves és végtelenül szeretett olvasóink, ezennel hivatalosan is meghirdetjük az "MWC-heteket", azaz közeledik a 2013-as Mobile World Congress ideje, ahol rengeteg újdonságot mutatnak be a gyártók, mi pedig ott leszünk, hogy ezekről azon melegében tudósítsunk. Naná, hogy idén is lesz backstage blog, ez most pont az, amit az olvasó is épp vizslat, ez pedig az első idei bejegyzés, amelyet feltehetően tucatjával követ majd a többi.

A változás szele lengi be az ide eseményt, egyrészt költözik a kiállítás, a korábbi, hőn szeretett helyszínről egy jóval nagyobb, de sokkal sivárabbnak tűnő területre mozgatják át a szervezők az egészet. Erről dr. Kind kanyarít hamarjában egy bejegyzést, a lényeg az, hogy az egyik szemünk sír, a másik viszont könnyezik, mert a várostól távolabb kerül az MWC, nem lesznek történelmi épületek, Nemezeti Palota és egymásra dudáló taxik a körforgalomban, de ez nyilván csak minket érdekel, mindenki más örül neki, hogy több helyen, modernebb környezetben zajlik majd a történet.

Ha viszont az MWC költözik, akkor mi is költözünk, tavaly és azelőtt Eva lakásán csöveztünk, ami nagyon jó volt, de a net tragikusan alakult, Eva pedig finoman szólva sem volt tökéletes vendéglátó tavaly, úgyhogy most inkább más hajlék után néztünk. Majd ha ott leszünk élőben, akkor mutatunk képeket is, most csak annyit mondanék, hogy a Rambla mellett szerváltunk lakást, összesen három klozettel és egy 30 négyzetméteres tetőterasszal kábé ugyanolyan árfekvésben, mint amit Eva is kért a jóval kisebb kecórért tavaly.

A netet most nem bízzuk a véletlenre, szombaton (február 23) még nyitva vannak a boltok és találtunk valami alternatív szolgáltatót, ahol 3 gigányi prepaid netet adnak 15 euróért, ami nem kevés, de sajnos nélkülözhetetlen. És még ez volt a legolcsóbb... A konkrét bejelentések szokás szerint vasárnap kezdődnek, a Huawei már délután 2-kor letol egy sajtótájékoztatót (ott leszünk), aztán hétfő délelőtt lesz az igazi dömping, LG, Sony és Nokia egyszerre. Mivel idén is öten megyünk, ezért szépen elosztjuk a stábot és mindent lefedünk.

Naná, hogy most is vannak szponzoraink, a HTC, a Nokia, a VIP-Phone és a Sony segít abban, hogy kijuthassunk, ezúton is köszönjük. De kapunk sportkamerát az Evolve-tól, izomgépet a videovágáshoz a Samsungtól, kamerákat szintén innét, viszünk egy ZTE MiFi-t, egy Huawei routert, egy Yoobao külső akkut, nálam speciel egy Lumia 920 lesz fotózásra / videózásra, szóval elég komoly eszköztárral kelünk útnak.

Ami idén új lesz, hogy tutira csinálunk kintről Mobilarena TV adást, igaz, csak egy kamerával, de lesz. Ami szintén új, hogy van hivatalos Twitter csatornánk az MWC miatt, ahová mindenki megpróbál frissítgetni épp aktuális dolgokat (pl: Stephen Elopnak a vártnál nagyobb a feje), ez @MWC_Mobilarena néven fut a csiripelős oldalon, lehet minket követni, ha valaki ennyire up-to-date óhajt lenni.

Mi tehát február 23-án érkezünk a katalán fővárosba, március 2-án jövünk haza, az MWC hivatalosan február 25-től 28-ig tart, ebben a négy napban igen masszív hírmennyiség fog napvilágot látni az oldalon, ezt a blogot pedig hosszabb-rövidebb bejegyzésekkel szintén folyamatosan frissíteni fogjuk. Hola!

Azóta történt

Hirdetés