Új iPod touch – iPhone 4,5 modem nélkül

Az Apple tegnap az iPod sorozatát is frissítette, melyek közül külsőre a legtöbbet a nano változott, hiszen a tavalyi csipeszes dizájn megnyújtása után az idei változat a Lumia csúcsmodellek sziluettjét idézi, mely iPhone-szerű menügombot kapott. A dizájnváltás mellett fontos újítás a sztereó Bluetooth támogatás és az FM rádióadások szüneteltetési és 15 perces „visszatekerési” lehetősége, illetve a jelentősen átalakított fülhallgató is, mely az Apple mérnökei szerint nem csak sokkal kényelmesebb, de jobb minőséget is képvisel. Az iOS 6 alapokon nyugvó iPod touch szintén jelentős ráncfelvarráson esett át, hiszen megörökölte az iPhone 5 előlapi 1,2 megapixeles HD kameráját és 16:9-es képarányú retina kijelzőjét is, mely mellé az iPhone 4S kétmagos processzora és Siri támogatása, illetve az iPhone 4-ben megismert 5 megapixeles kamera került LED villanóval együtt. A jövevény további érdekessége, hogy a hátoldal bal alsó sarkára színben illeszkedő csuklópánt illeszthető.

A 123,4 x 58,6 x 6,1 milliméteres és 88 grammos iPod Touch 4 hüvelykes, 640 x 1136 képpontos érintőkijelzőt, 1080p felbontású HD videók rögzítésére alkalmas, LED villanóval ellátott 5 megapixeles BSI fő és 720p felbontású HD videohívások lebonyolítására alkalmas 1,2 megapixeles előlapi kamerát, WLAN és Bluetooth 4.0 modult, kihangosítót és mikrofont, Apple A5 processzort, valamint 40 órányi zenehallgatást vagy 8 órányi videolejátszást biztosító akkumulátort kapott. A 76,5 x 39,6 x5,4 milliméteres és 31 grammos iPod nano pedig 2,5 hüvelykes, 432 x 240 képpontos multitouch érintőkijelzőt, FM rádiót, gravitációs szenzort, sztereó Bluetooth 4.0 modult és 30 órányi zenelejátszást biztosító akkumulátort kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Új iPad – 16:9-es kijelzővel?

    Az iPhone és az iPod sorozat frissítését követve az év elején érkező Apple táblagép is új képarányú megjelenítőt kaphat.

  • iPad mini – 4:3-as kijelzővel

    Az állítólagos komponensek felbukkanásával egyre biztosabbra vehető, hogy nem HD képarányú kijelzővel érkezik az Apple kisebbik táblagépe.

  • Fotón az iPad 4 első komponense

    Az Apple beszállítói már a jövőre érkező iPad táblagép komponenseinek próbagyártását is megkezdték.

  • Bemutatkozott az iPad mini

    Felére csökkentett tömegű, mégis hosszú üzemidejű és jól felszerelt internettáblával rukkolt elő az Apple.

Előzmények

Hirdetés