Tovább csökkent az iPhone iránti kereslet

A legtöbb nagy gyártóval ellentétben az Apple hivatalos sajtóközleményei általában csak az elmúlt év azonos időszakával hasonlítják össze az elért eredményeket, pedig az előző negyedévekkel való összevetés is sok esetben hasznos lehet. Az amerikai óriás csökkenő Mac forgalomról és növekvő iPod illetve iPhone eladásokról számolt be, mely utóbbi egy év alatt igen impozáns 123 százalékos növekedést ért el. A történethez persze hozzátartozik, hogy 2008 elején még lényegesen kevesebb országban és kizárólag előfizetéssel volt megvásárolható az iPhone, mostanra azonban kártyafüggetlenül is elérhetővé vált és szinte világszerte kapható. A 3,79 millió leszállított készülék a prémium szegmensben még így is impozáns érték, bár az előző negyedévben leszállított 4,36 és az azt megelőző három hónap alatt értékesített 6,9 milliós darabszámmal összevetve bizony látni lehet a csökkenő tendenciát. A távközlési részleg elkülönített eredményeiről nem számolt be az Apple, a teljes cég azonban 8,16 milliárd dolláros árbevétel mellett 1.21 milliárd dolláros hasznot realizált, mely komoly bővülést jelent az előző év azonos időszakában elért 1,05 milliárdos értéke mellett, azonban az előző negyedév 1,61 milliárd dolláros értékével összevetve ismét látható a visszaesés. A prémium termékeket értékesítő amerikai óriás eredményei gazdasági válság idején még így is igen impozánsak, hiszen a piaci elemzők sokkal jelentősebb visszaeséssel számoltak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • World of Warcraft iPhone-ra

    Egy YouTube videón bukkant fel először a World of Warcraft online stratégiai játék Apple iPhone-ra fejlesztett változata.

  • Apple iPhone CDMA hálózatokon

    Az Egyesült Államokban az AT&T mellett jövőre a Verizon kínálatában is megjelenhet az Apple iPhone?

  • 258 millió telefon negyedév alatt

    Az év első három hónapjában összesen 258 millió mobiltelefon talált gazdára, mely kicsivel felülmúlta a várakozásokat.

  • Az App Store nem jelent nagy hasznot

    Az Apple online alkalmazásboltja nem jelent túl nagy közvetlen hasznot, ám a mobilos reklámok és a telefonok iránti kereslet-növekedés miatt mindenképp megéri.

Előzmények

Hirdetés