Tényleg ütős lett a Meizu MX4 Pro

Hirdetés

A Meizu MX4-et kipróbáltuk és tetszett is nekünk, azonban már az októberi teszt idején tudtuk, hogy érkezik az aktuális Meizu csúcsmodell még durvább változata a home gombba épített ujjlenyomat-olvasóval, erre vonatkozóan ugyanis rengeteg információ napvilágot látott. A hivatalos bejelentésig viszont még várni kellett, azonban ez a nap is eljött: íme a Meizu MX4 Pro!

A home gombban van az ujjlenyomat-olvasó

A legfontosabb különbség a sima MX4-hez képest, hogy a kijelző képátlója 5,36 hüvelykről  5,5-re nőtt, a felbontás pedig 1152 x 1920 pixelről 1536 x 2560-ra, ami 546 ppi-s képpontsűrűséget jelent. A fémkeretes készülékház 150,1 x 77 x 9 milliméteresre nőtt, a tömeg pedig 158 grammosra, a készülék azonban még így is alig nagyobb például az LG G3-nál. Az MX4 Pro meghajtásáért az a nyolcmagos, 20 nanométeres Samsung Exynos 5 Octa 5430 felel, amellyel a Galaxy Alpha kapcsán már találkoztunk; a grafikus feladatokat a Mali-T628 végzi. RAM-ból 3 gigabájt, a belső tároló pedig 16, 32 vagy 64 gigabájtos jár. Az akkumulátor 3350 milliamperórás.

Szép és jól felszerelt a Meizu MX4 Pro

Akárcsak az MX4, a Pro is 20 megapixeles hátlapi kameraszenzort kapott (Sony IMX220), két tónusú ledes villanópárra megtámogatva. A gyors adatcseréért Cat.4-es LTE modem, kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac modul, Bluetooth 4.0 és USB 2.0-ás port felel. A navigációhoz a GPS, Glonass és Beidou műholdak, valamint a földi antennák és routerek jeleit használhatjuk. Az MX4 Pro decemberben kerül piacra hazájában, a Kínai Népköztársaságban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

  • Ujjlenyomat-olvasóval érkezhet a Meizu MX4 Pro

    A Meizu friss csúcskészülékének hign-end változata QHD megjelenítőt, 64-bites Samsung Exynos SoC-t és ujjlenyomat-olvasót kaphat.

  • Meizu MX4 – QHD+ kijelzővel?

    Közel négymillió képpontból építkező kijelzőről árulkodik a Meizu idei csúcsmodelljének megszellőztetett képernyőfotója.

Hirdetés