Tartozékteszt: RothDock

Az Apple kiegészítőkkel foglalkozó blogunk rendszeres olvasói megszokhatták, hogy az iStyle-tól általában kiváló minőségű fül- és fejhallgatókat, dokkolókat és hangfalakat kapunk tesztelére. Mostani eszközünk nem egy efféle kiegészítő, hanem egy specifikus céleszköz, melynek tesztelése során kicsit gondban is voltam, hiszen alapvetően egy dologra jó, amiről elég nehéz sokat írni.

A Roth Audio kiegészítőjéről van szó, mely a keresztségben a RothDock nevet kapta. Ebből talán mindenki rájött, hogy egy dokkolóról van szó, tehát nyilvánvalóan bele lehet rakni az iPhone-t vagy iPodot, amit használat közben tölt, de ennél jóval többről van szó, az eszköz ugyanis 2,4 GHz-es (WiFi) frekvencián streameli az Apple eszközön szóló hangokat, elsősorban a zenét. Most valószínűleg sokan elgondolkodtak, hogy hova és mire, amire a válasz nagyon egyszerű: HiFi-re, vagy bármilyen audio eszközre, mely rendelkezik valamilyen audio bemenettel. A dokkoló mellé ugyanis kapunk egy apró műanyag dobozt, melynek egyik végébe a hálózati áramot biztosító tápot kell bedugni, a másik fele pedig egy 3,5 milliméteres jack csatlakozóban végződik, melyet a szintén gyárilag mellékelt kábel segítségével RCA párossá alakíthatunk (piros és fehér, azaz jobb és bal csatorna). Ezen kábelek valamelyikét pedig be tudjuk dugni hangfalunkba vagy audiorendszerünkbe, így szólhat a zene.

A használat piszok egyszerű, az összedugáson kívül semmit nem kell csinálnunk: adapteres kábelek a hangrendszerbe, iPhone/iPod a dokkolóba, zene indít, élvez, pont. A támogatott eszközök listája igen hosszú, a 4. és 5. generációs iPod, az 1-4. generációs iPod nano, az iPod classic, valamint az összes iPod Touch és iPhone szerepel a listán, de a dokkoló segítségével bármilyen 3,5 milliméteres fülhallgató kimenettel rendelkező eszközt (tehát MP3 lejátszót vagy épp mobiltelefont) meg tudunk szólaltatni, mivel a dokkolón található bemenet, igaz, az efféle használathoz szükséges kábelt nem kapjuk meg a dobozban. A hangminőségről nem sokat tudok mondani, a zenék nyilván úgy mennek át a hangszórókra, ahogy a telefonon vannak tárolva, minőségvesztés nincs, de a füllel is érzékelhető eredmény nyilván attól függ, hogy milyen cuccra "kötöttük rá" a RothDock adapterét. A gyári tartozékok között egy aprócska infrás távirányító szerepel, adaptereket pedig utólag, külön tudunk vásárolni, amennyiben egy darab nem volna elég.

A hatótávolsággal nincs gond, pár szobán át vígan át tudja lőni a zenét a kiegészítő, a kérdés, hogy van-e értelme a dolognak, elvégre a zene akkor jó, ha mi is halljuk. Sokak számára kényelmes lehet, hogy az iPhone/iPod mondjuk a számítógép mellett töltődik a dokkolóban, de a zene mégis szól a szoba másik felében lévő hangrendszerről, miközben fel sem kell állni a számváltáshoz, de a RothDock ettől függetlenül egy céleszköz, mely az emberek többsége számára talán kevésbé hasznos, de biztos van, akinek pont erre van szüksége. Ára kicsit borsos, 38 000 forintot kell érte az asztalra tennünk.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés