Hirdetés

Szétszedték az iPad mini 4-et

A múlt héten tartotta San Franciscóban a nagyszabású sajtóeseményét az Apple, ahol az új generációs iPhone-ok mellett az iPad Pro, valamint a "mini" táblagépsorozat következő tagja is bemutatkozott. Utóbbiról nem sok szó esett, a szemfülesek szerint mindössze harminc másodpercen keresztül beszélt róla az almás vállalat képviselője. Arról már egyébként tudomást lehetett szerezni, hogy a készülék belsejében nem az iPad Air 2 hardvere található, hanem egy 1,5 GHz-re skálázott, kétmagos processzorral ellátott A8 rendszerchip, amit 2 GB RAM segít az alkalmazások futtatásában.


[+]

Ami viszont most először derült ki az iFixitnek köszönhetően, hogy a hátlap alatt az iPad mini 3-nál kisebb méretű akkumulátor lapul, hiszen az előmodell 6471 mAh-s telepéhez képest az iPad mini 4 már csupán egy 5124 mAh-s energiaforrással rendelkezik.


[+]

Ennek ellenére természetesen a cupertinóaik gépénél nem kell kompromisszumokat kötni üzemidő szerint, hiszen továbbra is nagyjából 10 órán keresztül lehet nyomkodni az eszközt, utána pedig mindenképpen töltőre kell csatlakoztatni.


[+]

A feltárás során még egy érdekességre fény derült, hiszen a kijelző már teljesen laminált, vagyis olyan érzés, mintha a megjelenített tartalom tényleg közvetlenül a megjelenítőt védő üvegre lenne rajzolva. Az antennák alul és felül kaptak helyett.


[+]

Az iFixit 10-ből 2-esre osztályozta a javíthatóságot, ami igen bonyolult műveletet feltételez, vagyis otthon csakis azok lesznek képesek bütykölni, akik nagy hozzáértéssel és rengeteg szerelőeszközzel rendelkeznek. A legnehezebb egyébként a panelcsere, de az alant és a felül látható képeken is megfigyelhető, hogy más téren is elég összetett a szerkezet, hiszen kis helyen rengeteg mindennek kell megférnie.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés