Sugárkövetés lehet a következő Exynos lapka legfőbb fegyvere

Az AMD GPU-val felturbózott Samsung chipet az év második felére várja a szakma.

A Galaxy S21 család európai, Exynos 2100-as variációja még ARM-licencet használó Mali GPU-t vet be a processzormagok mellé, a következő generáció azonban áttér az AMD RDNA 2 architektúrára – erről Dr. Lisa Su, a félvezető vállalat vezérigazgatója számolt be a Computex kapcsolódó sajtóeseményén. A további hivatalos részleteket majd a Samsung szállítja valamikor az év második felében, a SamMobile mindenesetre úgy hallotta: Exynos 2200 néven debütál majd az AMD IP-t használó lapka, és drasztikus 3D-s teljesítménynövekedést hoz.


(forrás: Dr. Lisa Su az AMD keynote-ján) [+]

Az Exynos 2200 egyébként az Apple M1 chip példáját követheti abból a szempontból, hogy várhatóan laptopban és mobileszközben is kiköt, persze azért okostelefonba még az Apple se merte belepakolni az M1-et, illetve egyelőre az is kérdőjeles, hogy a méregdrága iPad Pro esetében tényleg szükség van-e ennyire szélsebes vasra.


Ugyanazon bivalyerős chip egy tabletben és egy laptopban – ez lehet 2021 slágere több márkánál is [+]

Persze, ha a komolyabb programok és játékok követik a komolyabb hardvert, akkor biztos kapóra jön majd minden extra lóerő, és persze egy Windows 10-es laptop is megköszöni majd az új Exynos teljesítménytöbbletét. Su egyébként ray-tracing és variable rate shading képességeket ígér a Samsung lapkájához, és a felső képen az 5G felirat is jól kivehető, hogy komplett legyen az adatkommunikációs csomag.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés