Snapdragon 808 SoC-t kap a Galaxy S6 mini?

A GFX Benchmark hétről hétre nem egy, még be sem jelentett készüléket buktat le. A népszerű szintetikus tesztprogram adatbázisában nemrég tűnt fel egy Meizu szerkezet, most pedig egy Samsung mobilról árulkodott a leírás. Az SM-G9198 modellszámon emlegetett eszköz 4,6 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, amit egy Snapdragon 808 chipset hajt meg. Ez azért érdekes, mert például az LG csúcsmodelljében, a G4-ben is ilyen SoC található, és a lapka a QHD felbontású megjelenítővel is vidáman elboldogul.


[+]

A processzor hatmagos (két darab Cortex A57 és négy darab Cortex-A53 mag található benne), a grafikus gyorsításért az Adreno 418 felel, mindemellett pedig 2 GB RAM segíti az alkalmazások futtatását. Az SM-G9198 hátlapján egy 16 megapixeles kamera található, mely Full HD felbontásban rögzít videókat. Az Android 5.1.1 operációs rendszer futtató készülékben számos szenzor helyet kapott, így ha hihetünk a leírásnak, és ez lesz a Samsung Galaxy S6 mini, akkor igen kedvező ajánlat lehet, hiszen vége egy újabb kompakt méretű, erős hardverrel rendelkező eszköz kerülhet a piacra.

Azóta történt

  • Kamerák előtt pózolt a Galaxy S6 mini

    A Samsung csúcskategóriás készülékeinek kompaktabb változatáról számos fotó látott napvilágot, a készüléket valószínűleg Snapdragon 808 chipsetettel szerelik fel.

  • Nem lesz olcsó az LG V10

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje a mai nap folyamán debütál hazai földön, ám a prémium külsőhöz és hardverhez elég magas árcímke tartozik.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S6 - a technológia sava-borsa

    A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

  • Samsung Galaxy A7 - drága mulatság

    A fémházas A-sorozat legnagyobb és legvékonyabb tagja kapta a magas árcédulához tartozó legerősebb hardvert, ettől még bizony a csúcskategóriával versenyez.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés