Galaxy blog: Start!

Immár három személyesre hízott a Mobliarénán és a Prohardveren futó Samsung-blogok száma, a bada fejlesztésről és a Galaxy Tabról szóló rovatok mellett elindult a Galaxy blog is. A bejegyzésekben a Samsung androidos mobiltelefon-családjának tagjaival (tehát a Galaxy Tab kimarad a játékból, hiszen neki egy külön blogot szenteltünk) és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokkal, hírekkel és érdekességekkel fogunk foglalkozni. A blog indulásának két apropója is van. Az egyik, hogy február utolsó napján, azaz hétfőn elindult a koreai gyártó új alkalmazásboljta, a Galaxy Store, amely prémium fizetős alkalmazásokat kínál, kizárólag Samsung tulajdonosoknak. A dolog pikantériája, hogy a bolt hazánkban is elérhető, bárki vehet itt programokat, feltéve, hogy rendelkezik egy androidos Samsung mobillal. Az első hónapban tehát főleg a Galaxy Store-ra és az itt fellelhető alkalmazásokra fogunk fókuszálni.

A másik ok, hogy a következő koreai trónkövetelő, a Galaxy S II már a spájzban van. A Mobile World Congressen már nyerhettünk egy kis betekintést a Samsung új csúcsmasinájáról és ki is próbálhattuk az akkor még igen bétás állapotban leledző telefont. Régi olvasóink biztosan emlékeznek a Samsung i900 Omnia és Samsung i8510 Innov8 fejlesztői blogokra, ahol prototípusokat teszteltünk egy-egy hónapon át. Örömmel jelenthetem be, hogy április elejétől a Galaxy S II megjelenéséig ismét indul egy ilyen rovat, célkeresztben a Samsung új csúcskészülékével.

A prototípus-teszt lényege, hogy a még bétás szoftverrel rendelkező telefonra folyamatosan küldik az aktuális frissítéseket, mi pedig serényen tesztelünk, benchmarkolunk és videózunk. Az előző két Samsunggal kapcsolatos proto-blogunk rendkívül sikeres volt, a bejegyzéseket rengetegen olvasták, a koreai gyártó pedig tovább optimalizálta és finomította a szoftvereket, köszönhetően a rengeteg olvasói visszajelzésnek. Egy szó mint  száz, valami hasonlót képzelünk el most is, lényegesen több videóanyaggal megtámogatva.

dr. Kind

Azóta történt